DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

Műszaki raktárrendszer laboratóriumi és mintavételi munkákhoz a Hugo Häffner Vetrieb GmbH & Co. KG-nál

Ma a vegyipari termékek kereskedelme áll a Hugo Häffner Vertrieb GmbH & Co. KG. által kínált átfogó szolgáltatási paletta középpontjában. Annak érdekében, hogy a laboratóriumi és vizsgálati tevékenységeket ne kelljen többé az épületeken belül végezni, nagy lépést tettek a veszély minimalizálása felé, amikor a laboratóriumba DENIOS tűzvédelmi raktárkonténert vásároltak.

Kihívás és feladat

Az Asperg telephelyen a mintavételt és a laboratóriumi munkát a meglévő épületekből kellett áthelyezni. Ehhez egy külső raktárrendszeres megoldást fontolgattak. Ebben a laboratóriumi helyiségrendszerben egyrészt egy világosan meghatározott minimális hőmérsékletet kellett biztosítani, másrészt a dolgozók maximális védelmét kellett megvalósítani a helyiségrendszerbe integrált kiegészítő károsanyag-begyűjtő rendszer formájában. Mivel itt oldószereket tartalmazó szennyező anyagokat is kezelnek, ATEX-kompatibilis elektromos alkatrészeket és megfelelő szűrőtechnikát kellett beépíteni, valamint a szintes raktárkonténeren belül egy külön 90 perces tűzállóságú tűzszakaszt kellett kialakítani.

Megoldás

A DENIOS egy szigetelt műszaki helyiségrendszert szállított, integrált károsanyag-begyűjtő rendszerrel és egy további, a belső térbe épített 90 perces tűzállóságú tűzszakasszal. A helyiség méretét a közös projekttervezés során a követelményekhez igazították. A beépített rendszerfűtésnek köszönhetően a munka alacsony külső hőmérsékleten is elvégezhető. A mesterséges szellőztetés kombinációja a meghatározott légcserére és a nem problémamentes gáz-levegő keverékek eltávolítására (szűrt), valamint a DIBt Berlin által jóváhagyott rendszeren belüli robbanásvédelem a DENIOS mellett döntött.

Eredmény és ügyfélelőnyök

Az ügyfél a jogszabályoknak megfelelő, költséghatékony és jövőbiztos megoldást kapott, amely pontosan az igényeihez igazodik. Ha szükségessé válik a vállalat telephelyén való költözés, a rendszer mobilitásának köszönhetően ez a kihívás is gond nélkül megoldható.

Hozzáillő termékek megtekintése

Tűzvédelmi raktárkonténerek

A DENIOS tűzvédelmi raktárkonténerek kétoldali megbízható T 90 (REI 90) tűzvédelmet kínálnak. Használja ki a tűzvédelmi raktárak ellenőrzött biztonságának előnyeit!

A választékhoz

Légtechnika

Rendszereink biztosítják a hatékony károsanyag begyűjtést a munkaterületen, és ezáltal védik az alkalmazottakat a káros kibocsátásoktól.

A választékhoz

Vegye igénybe szaktanácsadásunkat!

Az ügyfélspecifikus tanácsadás, a szolgáltatások és a termékek sokszínűsége az erősségeink közé tartozik.

Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére a telephelyén is!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Útmutató

Műszaki biztonsági elszívófülkék hatékonysága

A műszaki elszívórendszerek a port és a gőzöket a veszélyforrásnál fogják fel, mielőtt azok szétterjednének a helyiség levegőjében és a légzési zónába jutnának. Ismertetjük a munkahelyi káros anyagok kimutatásának jogalapját, az úgynevezett STOP-elvet és a különböző elszívórendszerek előnyeit és hátrányait.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Lakktároló és festékellátó helyiségek moduláris, csatlakoztatásra kész egységként

A folyékony bevonóanyagok és hígítók, valamint a festési technológiához használt tisztító- és segédanyagok általában tűzveszélyes és vízszennyező veszélyes anyagok közé sorolandók. Szigorú óvintézkedéseket kell tenni a tárolás és a feldolgozás során, amelyek különösen a szerkezeti és berendezéstechnikai szempontokat érintik. A bevonóanyagok egyéb veszélyes jellemzői, mint pl. rákkeltő, még magasabb követelményekhez vezethet.

Továbbolvasás
Újságcikk

ÚJDONSÁG a DENIOS-nál: Veszélyesanyag-tárolók visszavétele és újrahasznosítása

A DENIOS, az üzemi környezetvédelmi és munkabiztonsági világpiac vezető vállalata immár az első olyan veszélyesanyag-tárolók gyártója és szállítója, amely lehetővé teszi a régi rendszerek visszavételét és újrahasznosítását.

Továbbolvasás
Cikk

Ablakos és ejektoros technológiájú laboratóriumi elszívófülkék összehasonlítása

Sok laboratóriumban klasszikus, ablakos elszívósfülkéket használnak. A gyakorlatban azonban az üveg mögötti munka gyakran jelentős kompromisszumokat jelent. Az alternatív megoldást az ejektoros technológia jelenti: Összehasonlítottuk mindkét rendszert, és megmutatjuk, melyik rendszer jár előrébb.

Továbbolvasás
Cikk

Rendkívül ellenálló: a DENIOS műszaki raktárrendszerei

Annak érdekében, hogy a DENIOS műszaki raktárrendszerei mindig stabilak maradjanak, kiterjedt elméleti számításokat, hosszú távú teszteket és gyakorlati próbákat végzünk. A statika megbízhatóan ellenáll a szél, hó és földrengés okozta külső erőknek.

Továbbolvasás
Interjú

Tolókapukkal ellátott tűzvédelmi rendszer 120 percig tűzálló

Másfél éves projektidő után a DENIOS a világon elsőként teljesítette az EN 13501 európai tűzvédelmi szabvány szerinti, tolóajtóval felszerelt tűzvédelmi raktárkonténer 120 perces tűzvédelmi tesztjét. A GIT SECURITY megkérdezte Carsten Heumannt, a DENIOS értékesítési műszaki felügyelőjét a részletekről.

Továbbolvasás
További termékek letöltése 6 termék lett letöltve 36 termékből
Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket vagy töltse ki az űrlapot.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00