DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

Munkahelyi balesetek elkerülése

Megbotlás, elcsúszás, elesés: az úgynevezett munkahelyi balesetek a baleseti statisztikák régóta jellemző problémái. A Német Kötelező balesetbiztosító (DGUV) jelentése szerint minden ötödik üzemi baleset oka a csúszós padló és a botlásveszély. Gyakran a kis dolgoknak van a legnagyobb következménye: közel 60%-ban a rossz felület-, talaj- és közlekedési viszonyok a leggyakoribb baleseti okok. De más kockázatok is leselkednek az üzemek mindennapjaira, például a padlón heverő anyagok vagy a korlátok hiánya a legnagyobb rizikófaktorok.

5 olyan intézkedést mutatunk be, amelyek segítenek a munkahelyi balesetek hatékony elkerülésében.

5 tipp, hogy megvédje magát a munkahelyi balesetektől

1. Biztos állást biztosítani

Fordítson nagyobb figyelmet a padlóra! A túl sima felületszerkezet, a túl alacsony súrlódási értékek vagy az elkerülhetetlen kopás az munkahelyi baleseteknek kedvező csúszós körülményekhez vezet. Speciális csúszásgátló szőnyegekkel, csúszásgátló padlóburkolatokkal és csúszásgátló profilokkal biztos állást és biztonságos bejárhatóságot biztosít.

2. Kerülje a megcsúszást

A kiömlött folyadékok, zsírok, olajok, porok vagy magok által okozott szennyeződések a padlót gyorsan akaratlan csúszóssá változtatják. Használjon szennyfogó szőnyeget a szennyeződések terjedésének korlátozására. A felülettisztításhoz megfelelő eszközökkel gondoskodjon a tisztaságról és a biztonságról, ha valami rosszul sülne el. A kiszivárgó veszélyes folyadékokat pedig speciális vegyszerfelitató anyagokkal tudja eltávolítani.

3. Távolítsa el a buktatókat

Összegabalyodott kábelek, földön heverő anyagok, sétatérben lefektetett vezetékek - botlásveszély mindenhol leselkedik. A padló egyenetlenségei, például a laza vagy repedezett burkolatok miatt szintén kritikusak. A sérült felületek kijavításával, valamint a kábelek és tömlők letakarásával pillanatok alatt hatástalaníthatja a tipikus boltásveszélyeket. Győződjön meg arról, hogy az anyagoknak és eszközöknek megvan a helyük – így semmi sem áll az útban.

4. Irányítás és lezárások

Jelezze a biztonságos utat a vállalaton belül! A gyalogosok és a gépjárművek közlekedési útvonalainak elkülönítésével és kijelölésével elkerülheti a veszélyes ütközéseket. A padlójelzések felhívják a figyelmet például a padlószint eltéréseire. A veszélyes területeket, például építési gödröket vagy aknákat korlátokkal kell biztosítani.

5. Gondoskodni az átláthatóságról

Bármennyire is nyitva tartja a szemét, az akadályok és a kiömlött folyadékok gyakorlatilag láthatatlanok maradnak rossz megvilágítás mellett. Az optimális fényviszonyok ezért az utolsó fontos lépés a munkahelyi balesetek elkerülésében.

Szívesen adunk Önnek tanácsot!

Akár telefonon, e-mailben, vagy személyesen a telephelyén - örömmel segítünk és tanácsot adunk Önnek. Lépjen kapcsolatba velünk!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

GYIK

Vészzuhanyok: 10 kérdés, 10 válasz

A vészzuhanyok és a szemmosók elengedhetetlenek az elsősegélynyújtáshoz szennyeződés esetén. A DENIOS vészzuhany GYIK-ben választ talál a testvészzuhanyokkal, szemvészzuhanyokkal és szemmosó palackokkal kapcsolatos gyakran ismételt kérdésekre.

Továbbolvasás
Cikk

Biztonságos munkavégzés a magasban

Tudjon meg többet a lezuhanásos balesetek okairól és következményeiről, a Németországban érvényes jogszabályokról, valamint arról, hogy a tetőkön, állványokon és létrákon végzett munkák kockázatértékelése során milyen kritériumokat kell feltétlenül figyelembe vennie.

Továbbolvasás
Cikk

Ergonómia és a hát kímélése a munkahelyen

Tudja meg, mely kockázati tényezők leselkednek a mindennapi üzleti életben, mely foglalkozási csoportok vannak különösen veszélyeztetetve, és mit kell figyelembe vennie a kockázatértékelés során. Ezen kívül bemutatunk 3 bevált megelőző intézkedést az ergonómia és a hát egészségének javítása érdekében a munkahelyen.

Továbbolvasás
Útmutató

Vészzuhany kiválasztási segédlet

A DENIOS webáruházban átfogó termékválasztékot talál az öblítőfolyadék vészhelyzeti ellátásához. De melyik termék a megfelelő? Összeállítottunk egy világos kiválasztási segédletet, mely segítségül szolgál a döntéshozatal során.

Továbbolvasás
Cikk

Ablakos és ejektoros technológiájú laboratóriumi elszívófülkék összehasonlítása

Sok laboratóriumban klasszikus, ablakos elszívósfülkéket használnak. A gyakorlatban azonban az üveg mögötti munka gyakran jelentős kompromisszumokat jelent. Az alternatív megoldást az ejektoros technológia jelenti: Összehasonlítottuk mindkét rendszert, és megmutatjuk, melyik rendszer jár előrébb.

Továbbolvasás
Termékvilág

Veszélyes anyagok belső logisztikája: Hatékony és biztonságos!

A DENIOS biztonsági termékei minimálisra csökkentik a szállítási kockázatokat, és biztosítják a veszélyes anyagok biztonságos és hatékony szállítását. Itt áttekintést talál termékkínálatunkról a veszélyes anyagok szállítása során a nagyobb munkabiztonság érdekében.

Továbbolvasás
További termékek letöltése 6 termék lett letöltve 28 termékből
i

Az ezen az oldalon található szakmai információkat gondosan, legjobb tudásunk és meggyőződésünk szerint állítottuk össze. A DENIOS GmbH mindazonáltal semmiféle garanciát vagy felelősséget nem vállal, legyen az akár szerződéses, kártérítéses, akár bármilyen más módon, az aktualitás, a teljesség és a helytállóság szempontjából - sem az olvasóval, sem harmadik féllel szemben. Az információ és a tartalom saját vagy harmadik fél céljaira történő felhasználása ezért saját felelősségére történik. A helyi és a jelenleg hatályos jogszabályok betartandóak.

Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket vagy töltse ki az űrlapot.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00