DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

Munkahelyi balesetek elkerülése

Megbotlás, elcsúszás, elesés: az úgynevezett munkahelyi balesetek a baleseti statisztikák régóta jellemző problémái. A Német Kötelező balesetbiztosító (DGUV) jelentése szerint minden ötödik üzemi baleset oka a csúszós padló és a botlásveszély. Gyakran a kis dolgoknak van a legnagyobb következménye: közel 60%-ban a rossz felület-, talaj- és közlekedési viszonyok a leggyakoribb baleseti okok. De más kockázatok is leselkednek az üzemek mindennapjaira, például a padlón heverő anyagok vagy a korlátok hiánya a legnagyobb rizikófaktorok.

5 olyan intézkedést mutatunk be, amelyek segítenek a munkahelyi balesetek hatékony elkerülésében.

5 tipp, hogy megvédje magát a munkahelyi balesetektől

1. Biztos állást biztosítani

Fordítson nagyobb figyelmet a padlóra! A túl sima felületszerkezet, a túl alacsony súrlódási értékek vagy az elkerülhetetlen kopás az munkahelyi baleseteknek kedvező csúszós körülményekhez vezet. Speciális csúszásgátló szőnyegekkel, csúszásgátló padlóburkolatokkal és csúszásgátló profilokkal biztos állást és biztonságos bejárhatóságot biztosít.

2. Kerülje a megcsúszást

A kiömlött folyadékok, zsírok, olajok, porok vagy magok által okozott szennyeződések a padlót gyorsan akaratlan csúszóssá változtatják. Használjon szennyfogó szőnyeget a szennyeződések terjedésének korlátozására. A felülettisztításhoz megfelelő eszközökkel gondoskodjon a tisztaságról és a biztonságról, ha valami rosszul sülne el. A kiszivárgó veszélyes folyadékokat pedig speciális vegyszerfelitató anyagokkal tudja eltávolítani.

3. Távolítsa el a buktatókat

Összegabalyodott kábelek, földön heverő anyagok, sétatérben lefektetett vezetékek - botlásveszély mindenhol leselkedik. A padló egyenetlenségei, például a laza vagy repedezett burkolatok miatt szintén kritikusak. A sérült felületek kijavításával, valamint a kábelek és tömlők letakarásával pillanatok alatt hatástalaníthatja a tipikus boltásveszélyeket. Győződjön meg arról, hogy az anyagoknak és eszközöknek megvan a helyük – így semmi sem áll az útban.

4. Irányítás és lezárások

Jelezze a biztonságos utat a vállalaton belül! A gyalogosok és a gépjárművek közlekedési útvonalainak elkülönítésével és kijelölésével elkerülheti a veszélyes ütközéseket. A padlójelzések felhívják a figyelmet például a padlószint eltéréseire. A veszélyes területeket, például építési gödröket vagy aknákat korlátokkal kell biztosítani.

5. Gondoskodni az átláthatóságról

Bármennyire is nyitva tartja a szemét, az akadályok és a kiömlött folyadékok gyakorlatilag láthatatlanok maradnak rossz megvilágítás mellett. Az optimális fényviszonyok ezért az utolsó fontos lépés a munkahelyi balesetek elkerülésében.

Szívesen adunk Önnek tanácsot!

Akár telefonon, e-mailben, vagy személyesen a telephelyén - örömmel segítünk és tanácsot adunk Önnek. Lépjen kapcsolatba velünk!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Tölt…
i

Az ezen az oldalon található szakmai információkat gondosan, legjobb tudásunk és meggyőződésünk szerint állítottuk össze. A DENIOS GmbH mindazonáltal semmiféle garanciát vagy felelősséget nem vállal, legyen az akár szerződéses, kártérítéses, akár bármilyen más módon, az aktualitás, a teljesség és a helytállóság szempontjából - sem az olvasóval, sem harmadik féllel szemben. Az információ és a tartalom saját vagy harmadik fél céljaira történő felhasználása ezért saját felelősségére történik. A helyi és a jelenleg hatályos jogszabályok betartandóak.

Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket, küldjön e-mailt: info@denios.hu, vagy töltse ki az űrlapot, és mi a lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00