DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

MPE speciális létesítmény mikrobiológiai, nagy aktivitású és mérgező anyagok elemzéséhez

Egy gyógyszeripari ügyfélnek szüksége volt egy létesítményre a nagy aktivitású anyagok kezeléséhez és méréséhez. A nyitott DENIOS munkaasztal ejektoros áramlástechnológiával garantálta a munka és a termék biztonságát, valamint a szennyeződések hatékony felismerését.

Kihívás és feladat

Az egészségre káros anyagok kezelése gyakran elkerülhetetlen. Az ügyfélnek mikrobiológiai, nagy aktivitású és mérgező anyagok kezelésére és mérésére alkalmas rendszerre volt szüksége a 3. és 4. osztályba tartozó anyagok kezelésére és mérésére.

Megoldás

A DENIOS a 3. osztályig terjedő anyagokkal végzett munkákhoz nyitott munkaasztalt valósított meg, ejektoros áramlástechnológiával. A Vario-Flow légtechnológia által az optimális személy- és helyiségvédelmet biztosító hatékony károsanyaganyag-gyűjtést a termékek fokozott védelme egészítette ki a táplevegő-szűrőkkel. Egy partnerünkkel együttműködve a rendszert egy izolátoros munkaállomással egészítettük ki. Az anyagokat a nyitott munkaterületről egy látható átvezető zsilipen keresztül juttatják át az izolátorba. A két munkaterület közötti nyomáskülönbségek kiegyenlítése érdekében a zsilipet HEPA-szűrővel látták el. A helyszíni légelvezető-hálózathoz csatlakoztatott leválasztó/izolátor a környező helyiséghez képest negatív nyomáson működik, és optoakusztikus jel segítségével felügyelik.

Nyitott munkaállomás ejektoros technológiával, mint elválasztó légfüggöny: A 3. osztályba tartozó anyagokkal való munkavégzés az ejektoros áramlástechnológiával ellátott nyitott munkaasztalon valósul meg. A hatékony károsanyag-gyűjtést a munkaterületen, a VarioFlow légtechnológia alkalmazásával az optimális személy- és helyiségvédelem érdekében, kiegészítettük a termékek fokozott védelmével a táplevegő-szűrők (EU 13) segítségével. A továbbfejlesztett, push-pull technológiával ellátott munkahelyi rendszerek optimális védelmet nyújtanak az emberek és a környezet számára.

Tiszta levegő az egyéni védelemhez: A gyógyszeripari alkalmazásokhoz használt rendszerek többsége kiváló minőségű rozsdamentes acélból készül, így a GMP (Good Manufacturing Practice)-irányelvek szerinti magas minőségi előírások is teljesülnek.

Károsanyag-elszívás ejektoros technológiával: Ezzel a technológiával a speciálisan kifejlesztett ejektoros fúvókák stabil tiszta légfüggönyt képeznek a teljes munkaterületen (push-pull technológia). A munka során felszabaduló káros anyagokat az ejektoros légfüggöny tartósan felfogja, és közvetlenül a hátsó falon lévő szívó fúvókákba juttatja. Szennyezőanyag-mentes, tiszta levegőt biztosítanak folyamatosan a dolgozók légzési zónájába. Az így elért szennyezőanyag-elszívás optimális egyéni védelmet biztosít. Az egyedülálló koncepciónak köszönhetően a munkaasztal nagyon kis mennyiségű levegőt igényel. Így egyrészt elkerülhető a huzat, másrészt az energiaköltségek minimálisra csökkennek. Ennek a rendszernek az eredménye a lehető legjobb munkabiztonság a legalacsonyabb üzemeltetési költségek mellett, és mindez a teljes munkaterület akadálytalan megközelíthetősége mellett. Különösen poros termékek feldolgozásakor a VARIO-Flow keverési technológia a korábban ismert, nyitott munkaállomásokon alkalmazott rendszerekkel szemben is óriási előnyöket kínál. A munkafolyamatokhoz, a tiszta levegőre vonatkozó követelményekhez, az anyagok saját dinamikájához és különösen a műszaki helyiségek légköréhez való optimális alkalmazkodás lehetővé teszi a használatát még a nehéz problémás helyzetekben is.

Izolátoros munkaállomás ellenőrzött alacsony nyomással és szennyeződésmentes "Push-Push" szűrőcsere-rendszerrel: A svájci Inertec AG-val együttműködve a rendszert egy izolátoros munkaállomással bővítették. Az anyagokat a nyitott munkaterületről egy látható ávezető zsilipen keresztül juttatják át a leválasztóba/izolátorba. A szemben lévő üvegajtók biztonsági okokból egymáshoz vannak zárva. A két munkaterület közötti nyomáskülönbségek kiegyenlítése érdekében a zsilipet HEPA-szűrővel látták el. A helyszíni elszívólevegő-hálózathoz csatlakoztatott leválasztót/izolátort a környező helyiséghez képest kb. 60 Pa alacsony nyomáson működtetik, és optoakusztikus jel segítségével ellenőrzik. A be- és elszívott levegő EU 13 HEPA-szűrőkön keresztül kerül elvezetésre, ahol az elszívó légszűrő push-push csatornaszűrőként van kialakítva. A termékkel érintkező szűrő nyomáskülönbség-csatlakozásokkal van ellátva, állandóan felügyelt és a DEHS szűrőszkenneléssel történő minősítésre tervezett. Ha esedékes a szűrőcsere, akkor azt az átnyomó módszerrel be lehet tolni a leválasztóba.

Ürítőnyílás zsákzáró berendezéssel: A szennyezett szűrő és egyéb anyagok a tartály felnyitása nélkül, egy speciális, végtelenített tömlődobos kiürítőnyíláson keresztül ürülnek ki. A kiürített anyagot biztonságosan PE-fóliába zárják, és további felhasználás vagy ártalmatlanítás céljából eltávolítható.

Nedves tisztítás a tételváltások során: A szigetelőt úgy tervezték, hogy az egyes tételek között egy deionizált vizet tartalmazó szórópisztollyal és a folyamatlevegőre átkapcsoló csap segítségével tisztítható legyen. A zárószeleppel ellátott központi kifolyóhoz vezető ferde padló, valamint a lekerített sarkok és a magas, < 0,3 µm Ra felületi simaság elszigetelt munkaterületet garantálnak.

Eredmény és ügyfélelőnyök

A megoldás tökéletesen alkalmazkodott az ügyfél igényeihez. A munkaasztal a lehető legjobb munka- és termékbiztonságot teremti meg a legalacsonyabb üzemeltetési költségek mellett, a teljes munkaterülethez való akadálytalan hozzáféréssel. Az elkülönítő munkaállomás biztosítja a következetes biztonságot a 4. osztályba tartozó anyagok kezelése során.

Hozzáillő termékek megtekintése

Munkaasztalok

Munkaasztalok és biztonsági munkapadok különféle szellőzőrendszerekkel és az Ön igényeinek megfelelő egyedi felszerelési lehetőségekkel.

A választékhoz

Felszereltség légtechnikához

Egyedileg testre szabott légtechnikai megoldást szeretne? Itt tudhat meg többet légtechnikai berendezéseinkről.

A választékhoz

Vegye igénybe szaktanácsadásunkat!

Az ügyfélspecifikus tanácsadás, a szolgáltatások és a termékek sokszínűsége az erősségeink közé tartozik.

Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére a telephelyén is!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Tölt…
Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket, küldjön e-mailt: info@denios.hu, vagy töltse ki az űrlapot, és mi a lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00