DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

Lítium-ion akkumulátorok tárolása

A mattighofeni székhelyű KTM-Sportmotorcycle AG versenycélokra is alkalmas offroad és utcai motorkerékpárokat fejleszt és gyárt. A KTM-Sportmotorcycle AG leányvállalatai többek között a KTMRacing AG, a KTM Events & Travel Service AG, valamint a KTM Dealer & Financial Services GmbH. A KTM termékeket 23 viszonteladón és két - Dubajban és Új-Zélandon található - vegyesvállalaton keresztül világszerte több, mint 1100 független kereskedő és importőr részére értékesítik.

Kihívás és feladat

Lítium-ion akkumulátorok tárolása céljából volt szükség egy ennek megfelelő veszélyesanyag-tároló kialakítására. A lítium-ion akkumulátorokra vonatkozó konkrét jogszabályok hiánya miatt a projektet a KTM-mel és az akkumulátorok gyártójával együttműködve kellett megtervezni és a felmerült igényekhez igazítani. Az elegendő kapacitású és megfelelően temperált raktártér, amely az akkumulátorok teljesítmény-csökkenését hivatott megelőzni a tárolás során, további fontos előírás volt.

Megoldás

A DENIOS a már meglévő műszaki/biztonsági helyiségeit alapul véve fejlesztette ki a megoldást. A 7 m² - es alapterülettel és az integrált kármentőkkel teljesültek a raktáregységgel szemben támasztott alapvető követelmények. Jóllehet a tűzvédelem nem feltétlenül volt elvárás, a helyiség «A» kategóriájú szigetelést (EI90 panelek) kapott, részben azért, hogy egész évben biztosítva legyen a 20 °C-os belső hőmérséklet, -15 °C és + 35 °C közötti külső hőmérséklet esetén egyaránt. Ennek érdekében egy kombinált, hűtő/fűtő klímaberendezést alkalmaztunk. Mivel a gyártó szerint egyértelműen kizárható annak a lehetősége, hogy az akkumulátorok töltése közben vagy valamely üzemzavar esetén gyúlékony légelegy alakulhasson ki, ezért a kiegészítő berendezések „nem robbanásvédett” kivitelben kerültek beépítésre. Az ajtórögzítő, az oltóanyag részére kialakított felszálló vezeték, a felhajtó-rámpa, a potenciálkiegyenlítés, valamint a sűrű osztású rácsrostély, amely megkönnyíti az anyagmozgató-eszközökkel történő ráhajtást, a felszereltség további elemeit képezik.

Eredmény és ügyfélelőnyök

Az ügyfél profitált a DENIOS lítium-ion akkumulátorok részére tervezett műszaki/biztonsági konténerek építésében szerzett tapasztalataiból. A KTM, az akkumulátorgyártó cég, valamint a DENIOS közös együttműködésük során olyan megoldást fejlesztettek ki, amely mind az általános jogi keretfeltételeket (Vízjogi törvény, Munkavállalók védelméről szóló törvény, Tűzvédelmi műszaki irányelvek, Osztrák iparűzési törvény), mind a lítium-ion akkumulátorok tárolásának sajátosságait szem előtt tartja. A tűzvédelmi kivitel (F90) még nagyobb fokú biztonságot nyújt, jóllehet ez nem volt előírás. A temperált raktártér hivatott megelőzni a tárolt akkumulátorok teljesítményének csökkenését. Mindent egybevetve ügyfelünk mind a tervezéssel, mind a kivitelezéssel egyaránt maximálisan elégedett volt.

Hozzáillő termékek felfedezése

Lítium-akkumulátor tároló helyiségek

Lítium-akkumulátor tároló helyiségek megbízható védelemként tűzvédelemmel és robbanásvédelemmel.

A választékhoz

Felszereltségek lítium tárolókhoz

Használja a különféle DENIOS termékeket raktárrendszere egyéni felszereléséhez.

A választékhoz

Vegye igénybe szaktanácsadásunkat!

Az ügyfélspecifikus tanácsadás, a szolgáltatások és a termékek sokszínűsége az erősségeink közé tartozik.

Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére a telephelyén is!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Tölt…
Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket, küldjön e-mailt: info@denios.hu, vagy töltse ki az űrlapot, és mi a lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00