DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

Különböző veszélyes anyagok tárolása a BASF ludwigshafeni telephelyén

A BASF a ludwigshafeni fő telephelyén számos veszélyes anyag biztonságos tárolására vonatkozó mércét állít fel.

Kihívás és feladat

A világszerte aktív csoport nagy tapasztalattal rendelkezik a veszélyes anyagok kezelése terén, és elősegíti a felelősségtudatot és a maximális biztonságot ezen anyagok kezelése és tárolása során. Például egy veszélyes anyagokat tároló nagy acélszerkezetű raktárban keletkezett tűz esetén a példamutató jelentési rendszer és az üzemi tűzoltóság kiváló munkája megakadályozta a legrosszabbat. Az új nagy raktár célja tehát egyértelmű volt: nagyobb biztonság. A BASF mérnökei az üzemeltetőkkel, az üzemi tűzoltósággal, a felelős szakosztályokkal, a hatóságokkal és a DENIOS AG mérnökeivel szoros együttműködésben döntöttek egy életképes és jövőbiztos raktárkoncepcióról. A kihívást az jelentette, hogy a legkülönbözőbb tárolási osztályokat külön tűzszakaszokban, korlátozott területen belül kell elhelyezni. A kiterjedt tervezési munka központi elemei a következők voltak: Tűzvédelem, tűzérzékelés, oltástechnika, vízvédelem, hőmérséklet-szabályozás, robbanásvédelem, a tárolóterületek közegállósága és a tárolási tilalmak együttesen.

Megoldás

A feladat megoldását egy DENIOS 90 perces tűzvédelmi nagyméretű rendszerrel oldották meg. A rendelkezésre álló kb. 20 x 22 méteres területet 9 különálló 90 perces tűzszakasszal lehet optimálisan kihasználni. A berlini Német Építéstechnikai Intézet (DIBt) által jóváhagyott DENIOS AG rendszereket a BASF előírásaihoz igazították. Minden tűzszakasz minden szükséges funkcióval fel volt szerelve. Az egyes szekciókhoz szükséges külön tűzoltási lehetőség mellett az összes raktárhelyiséget ugyanúgy felszerelték. Ily módon maximális biztonságot teremtettek.

Eredmény és ügyfélelőnyök

A BASF SE és a DENIOS AG szoros együttműködésében gyorsan kidolgoztak és megvalósítottak egy gazdaságos és kiváló minőségű, a BASF összes követelményéhez igazodó megoldást. Optimális használat, helytakarékos, funkcionális, gazdaságos, de mindenekelőtt biztonságos és központi helyen.

(Copyright Fotos: BASF Ludwigshafen)

Hozzáillő termékek megtekintése

Tűzvédelmi raktárkonténerek

A DENIOS tűzvédelmi raktárkonténerek kétoldali megbízható T 90 (REI 90) tűzvédelmet kínálnak. Használja ki a tűzvédelmi raktárak ellenőrzött biztonságának előnyeit!

A választékhoz

Felszereltségek veszélyesanyag-tárolóhoz

Tekintse meg a felszereltségi lehetőségeket a veszélyesanyag-tárolókhoz, a tűzvédelmi raktárkonténerekhez, valamint a peroxid- és lítium-ion akkumulátorok tárolókhoz.

A választékhoz

Vegye igénybe szaktanácsadásunkat!

Az ügyfélspecifikus tanácsadás, a szolgáltatások és a termékek sokszínűsége az erősségeink közé tartozik.

Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére a telephelyén is!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Esettanulmány

Lakktároló és festékellátó helyiségek moduláris, csatlakoztatásra kész egységként

A folyékony bevonóanyagok és hígítók, valamint a festési technológiához használt tisztító- és segédanyagok általában tűzveszélyes és vízszennyező veszélyes anyagok közé sorolandók. Szigorú óvintézkedéseket kell tenni a tárolás és a feldolgozás során, amelyek különösen a szerkezeti és berendezéstechnikai szempontokat érintik. A bevonóanyagok egyéb veszélyes jellemzői, mint pl. rákkeltő, még magasabb követelményekhez vezethet.

Továbbolvasás
Újságcikk

ÚJDONSÁG a DENIOS-nál: Veszélyesanyag-tárolók visszavétele és újrahasznosítása

A DENIOS, az üzemi környezetvédelmi és munkabiztonsági világpiac vezető vállalata immár az első olyan veszélyesanyag-tárolók gyártója és szállítója, amely lehetővé teszi a régi rendszerek visszavételét és újrahasznosítását.

Továbbolvasás
Cikk

Rendkívül ellenálló: a DENIOS műszaki raktárrendszerei

Annak érdekében, hogy a DENIOS műszaki raktárrendszerei mindig stabilak maradjanak, kiterjedt elméleti számításokat, hosszú távú teszteket és gyakorlati próbákat végzünk. A statika megbízhatóan ellenáll a szél, hó és földrengés okozta külső erőknek.

Továbbolvasás
Interjú

Tolókapukkal ellátott tűzvédelmi rendszer 120 percig tűzálló

Másfél éves projektidő után a DENIOS a világon elsőként teljesítette az EN 13501 európai tűzvédelmi szabvány szerinti, tolóajtóval felszerelt tűzvédelmi raktárkonténer 120 perces tűzvédelmi tesztjét. A GIT SECURITY megkérdezte Carsten Heumannt, a DENIOS értékesítési műszaki felügyelőjét a részletekről.

Továbbolvasás
Termékvilág

Biztonság robbanásveszélyes területen

A DENIOS-nál minden olyan termékcsaládot megtalál, amely a robbanásvédelemmel kapcsolatos, és nem hagy kívánnivalót maga után. Ez több mint 2000 robbanásveszélyes területen használható terméket tartalmaz, amelyekkel a robbanásvédelmi intézkedések mind a 3 szintjét lefedheti. Cikkünkben ezekről kaphat áttekintést.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Oldószerek tárolása

A Schunk-csoport szén- és grafittermékek gyártására szakosodott. A munkavállalók gyakran érintkeznek oldószereket tartalmazó tisztítószerekkel. A DENIOS egy nagyszabású, házon belüli megoldást hozott létre, amely a folyadékok tárolását éppúgy lehetővé tette, mint a közvetlen munkát.

Továbbolvasás
További termékek letöltése 6 termék lett letöltve 26 termékből
Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket vagy töltse ki az űrlapot.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00