DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

Különböző veszélyes anyagok tárolása a BASF ludwigshafeni telephelyén

A BASF a ludwigshafeni fő telephelyén számos veszélyes anyag biztonságos tárolására vonatkozó mércét állít fel.

Kihívás és feladat

A világszerte aktív csoport nagy tapasztalattal rendelkezik a veszélyes anyagok kezelése terén, és elősegíti a felelősségtudatot és a maximális biztonságot ezen anyagok kezelése és tárolása során. Például egy veszélyes anyagokat tároló nagy acélszerkezetű raktárban keletkezett tűz esetén a példamutató jelentési rendszer és az üzemi tűzoltóság kiváló munkája megakadályozta a legrosszabbat. Az új nagy raktár célja tehát egyértelmű volt: nagyobb biztonság. A BASF mérnökei az üzemeltetőkkel, az üzemi tűzoltósággal, a felelős szakosztályokkal, a hatóságokkal és a DENIOS AG mérnökeivel szoros együttműködésben döntöttek egy életképes és jövőbiztos raktárkoncepcióról. A kihívást az jelentette, hogy a legkülönbözőbb tárolási osztályokat külön tűzszakaszokban, korlátozott területen belül kell elhelyezni. A kiterjedt tervezési munka központi elemei a következők voltak: Tűzvédelem, tűzérzékelés, oltástechnika, vízvédelem, hőmérséklet-szabályozás, robbanásvédelem, a tárolóterületek közegállósága és a tárolási tilalmak együttesen.

Megoldás

A feladat megoldását egy DENIOS 90 perces tűzvédelmi nagyméretű rendszerrel oldották meg. A rendelkezésre álló kb. 20 x 22 méteres területet 9 különálló 90 perces tűzszakasszal lehet optimálisan kihasználni. A berlini Német Építéstechnikai Intézet (DIBt) által jóváhagyott DENIOS AG rendszereket a BASF előírásaihoz igazították. Minden tűzszakasz minden szükséges funkcióval fel volt szerelve. Az egyes szekciókhoz szükséges külön tűzoltási lehetőség mellett az összes raktárhelyiséget ugyanúgy felszerelték. Ily módon maximális biztonságot teremtettek.

Eredmény és ügyfélelőnyök

A BASF SE és a DENIOS AG szoros együttműködésében gyorsan kidolgoztak és megvalósítottak egy gazdaságos és kiváló minőségű, a BASF összes követelményéhez igazodó megoldást. Optimális használat, helytakarékos, funkcionális, gazdaságos, de mindenekelőtt biztonságos és központi helyen.

(Copyright Fotos: BASF Ludwigshafen)

Hozzáillő termékek megtekintése

Tűzvédelmi raktárkonténerek

A DENIOS tűzvédelmi raktárkonténerek kétoldali megbízható T 90 (REI 90) tűzvédelmet kínálnak. Használja ki a tűzvédelmi raktárak ellenőrzött biztonságának előnyeit!

A választékhoz

Felszereltségek veszélyesanyag-tárolóhoz

Tekintse meg a felszereltségi lehetőségeket a veszélyesanyag-tárolókhoz, a tűzvédelmi raktárkonténerekhez, valamint a peroxid- és lítium-ion akkumulátorok tárolókhoz.

A választékhoz

Vegye igénybe szaktanácsadásunkat!

Az ügyfélspecifikus tanácsadás, a szolgáltatások és a termékek sokszínűsége az erősségeink közé tartozik.

Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére a telephelyén is!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Tölt…
Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket, küldjön e-mailt: info@denios.hu, vagy töltse ki az űrlapot, és mi a lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00