DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

Keverőállomás a gyártócsarnokok közepén

Különösen a festékekkel való munka során kerülnek előtérbe a tárolásra és a munkavédelemre vonatkozó követelmények. Az alsdorfi APO GmbH ipari felületkezelési folyamatok specialistájaként be akart fektetni alkalmazottai biztonságának növelésébe - és a DENIOS-ban megtalálta a megfelelő partnert.

Kihívás és feladat

Egy beruházás a nagyobb biztonságba: Az Aachen melletti Alsdorfban működő APO GmbH 2002 óta létezik. A vállalat ipari tömeggyártású kis alkatrészek felületkezelésére specializálódott. Konkrétan az autó-, textil-, írószer- vagy kozmetikai ipar nagy megrendelői számára készült funkcionális vagy dekoratív bevonatokról van szó. A lakkok, festékek és oldószerek napi kezelése ezért az APO alkalmazottainak egyik feladata. Ugyanez vonatkozik ezeknek az anyagoknak a tárolására is, amelyek nem veszélytelenek. Ha tárolásról van szó, az APO mindig is a DENIOS AG megoldásaira támaszkodott. Így nem kellett sokáig keresniük partnert, amikor úgy döntöttek, hogy beruháznak a dolgozóik biztonságába a mindennapi munkájuk során. Egy speciális termékhez való festéket szinte soha nem szállítanak készen, azt ennek megfelelően kell keverni. Bár ez egyszerűen hangzik, mégis nagyfokú óvatosságot igényel. A tartályok felnyitásakor, valamint az anyagok tényleges keverése során olyan kibocsátások keletkeznek, amelyek a festékek összetételétől függően károsak lehetnek az egészségre. Ezenkívül a munkaterületnek tűzvédettnek kell lennie. A munkafolyamatok optimalizálása és az alkalmazottak számára a rövid távolságok megtartása érdekében a gyártáshoz közeli megoldást kívántak. Az ügyfélnek szüksége volt egy raktárra is, ahol nagyobb mennyiségű festéket tudott kültéren tárolni. A DENIOS által javasolt megoldások mindezen területeken - különösen az átfejtő- és keverőállomáson - számos észrevehető javulást eredményeztek az APO alkalmazottainak napi munkájában.

Megoldás

Keverés és töltés a termelés középpontjában: Azért, hogy a keverőállomást a gyártócsarnokok közepén lehessen felállítani, különleges követelményeknek kellett megfelelnie. A keverőhelyiséget vízszennyező, mérgező és gyúlékony közegek számára kell kialakítani. A lehető legnagyobb tűz- és robbanásvédelem biztosítása érdekében a belső berendezéseknek ATEX-konformnak kellett lenniük. Munkahelyiségként egy bejárható DENIOS tűzvédelmi raktárkonténer szolgált. Az optimális hozzáférés érdekében a helyiségrendszert mindkét végén egyszárnyú tűzgátló ajtókkal látták el. A mesterséges szellőztetés minden szükséges követelménynek megfelelt, és az APO házon belüli elszívórendszereire csatlakozott. A belsejében elegendő hely van a már felbontott göngyöleg tárolására. A festékekkel való tényleges munkavégzéshez a munkahelyiségbe egy szennyezőanyag-gyűjtő rendszert építettek be. A rendszer légáramlása minden kibocsátást elvisz a dolgozótól, így maximális biztonságot nyújt a kézi keverés és dekantálás során. Az elszívott és a befúvott levegő, valamint a rendszeren belüli légcserék automatikusan nyomon követésre kerülnek. A kiterjedt biztonsági tartozékok figyelmeztetik a felhasználót balesetek esetén.

Tűzvédelmi kültéri raktár: Az APO a kültéri raktárterület esetében is nagy hangsúlyt fektetett a biztonságra és a modern felszereltségre. a festékraktárban tárolják és raktározzák a festékeket és lakkokat, amelyeket aztán beltérben dolgoznak fel. A legjobb megoldás erre is egy járható DENIOS tűzvédelmi raktárkonténer. A raktár tűzálló (90 perces tűzvédelemmel), és a gyártócsarnokok közvetlen közelében lehetett felállítani anélkül, hogy biztonsági távolságokat kellett volna tartani. A tűz- és robbanásvédelmi követelmények megfelelnek a beltéri megoldásnak. A 22 m²-es raktár elegendő helyet kínál.

Eredmény és ügyfélelőnyök

Az APO mindkét megoldásnál az anyagok és különösen az alkalmazottak maximális biztonságára támaszkodott. A dolgozók nagyon pozitívan látják az új munkakörülményeket, nagyobb biztonságban érzik magukat, és motiváltabbak a mindennapi munkájukban.

Hozzáillő termékek megtekintése

Tűzvédelmi raktárkonténerek

A DENIOS tűzvédelmi raktárkonténerek kétoldali megbízható T 90 (REI 90) tűzvédelmet kínálnak. Használja ki a tűzvédelmi raktárak ellenőrzött biztonságának előnyeit!

A választékhoz

Munkaasztalok

Munkaasztalok és biztonsági munkapadok különféle szellőzőrendszerekkel és az Ön igényeinek megfelelő egyedi felszerelési lehetőségekkel.

A választékhoz

Vegye igénybe szaktanácsadásunkat!

Az ügyfélspecifikus tanácsadás, a szolgáltatások és a termékek sokszínűsége az erősségeink közé tartozik.

Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére a telephelyén is!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Útmutató

Műszaki biztonsági elszívófülkék hatékonysága

A műszaki elszívórendszerek a port és a gőzöket a veszélyforrásnál fogják fel, mielőtt azok szétterjednének a helyiség levegőjében és a légzési zónába jutnának. Ismertetjük a munkahelyi káros anyagok kimutatásának jogalapját, az úgynevezett STOP-elvet és a különböző elszívórendszerek előnyeit és hátrányait.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Lakktároló és festékellátó helyiségek moduláris, csatlakoztatásra kész egységként

A folyékony bevonóanyagok és hígítók, valamint a festési technológiához használt tisztító- és segédanyagok általában tűzveszélyes és vízszennyező veszélyes anyagok közé sorolandók. Szigorú óvintézkedéseket kell tenni a tárolás és a feldolgozás során, amelyek különösen a szerkezeti és berendezéstechnikai szempontokat érintik. A bevonóanyagok egyéb veszélyes jellemzői, mint pl. rákkeltő, még magasabb követelményekhez vezethet.

Továbbolvasás
Újságcikk

ÚJDONSÁG a DENIOS-nál: Veszélyesanyag-tárolók visszavétele és újrahasznosítása

A DENIOS, az üzemi környezetvédelmi és munkabiztonsági világpiac vezető vállalata immár az első olyan veszélyesanyag-tárolók gyártója és szállítója, amely lehetővé teszi a régi rendszerek visszavételét és újrahasznosítását.

Továbbolvasás
Cikk

Ablakos és ejektoros technológiájú laboratóriumi elszívófülkék összehasonlítása

Sok laboratóriumban klasszikus, ablakos elszívósfülkéket használnak. A gyakorlatban azonban az üveg mögötti munka gyakran jelentős kompromisszumokat jelent. Az alternatív megoldást az ejektoros technológia jelenti: Összehasonlítottuk mindkét rendszert, és megmutatjuk, melyik rendszer jár előrébb.

Továbbolvasás
Cikk

Rendkívül ellenálló: a DENIOS műszaki raktárrendszerei

Annak érdekében, hogy a DENIOS műszaki raktárrendszerei mindig stabilak maradjanak, kiterjedt elméleti számításokat, hosszú távú teszteket és gyakorlati próbákat végzünk. A statika megbízhatóan ellenáll a szél, hó és földrengés okozta külső erőknek.

Továbbolvasás
Interjú

Tolókapukkal ellátott tűzvédelmi rendszer 120 percig tűzálló

Másfél éves projektidő után a DENIOS a világon elsőként teljesítette az EN 13501 európai tűzvédelmi szabvány szerinti, tolóajtóval felszerelt tűzvédelmi raktárkonténer 120 perces tűzvédelmi tesztjét. A GIT SECURITY megkérdezte Carsten Heumannt, a DENIOS értékesítési műszaki felügyelőjét a részletekről.

Továbbolvasás
További termékek letöltése 6 termék lett letöltve 36 termékből
Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket vagy töltse ki az űrlapot.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00