DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

Innovatív, magas szintű rendszermegoldások

Legyen szó szelepekről, szivattyúkról vagy vezérlőegységekről: az Alfmeier Präzision SE-nél a műanyagtechnika, az elektrotechnika, a mechatronika és a folyadéktechnika területén fejlesztünk rendszermegoldásokat - a legnagyobb pontossággal. A nemzetközi, tulajdonos által irányított vállalat mintegy 2000 embert foglalkoztat. Több mint 50 év sikere biztosította, hogy az Alfmeier ma világszerte vezető szerepet tölt be az autóiparban. Az Alfmeier Automotive Systems (Shanghai) Co., Ltd. leányvállalatának feladata az autóipar számára történő alkatrészellátás. Mielőtt azonban az alkatrészek beépítésre kerülnek, az Alfmeier-csoport minőségi szabványainak része, hogy minden egyes elemet alapos tesztelésnek vetnek alá.

Kihívás és feladat

A hatékony és biztonságos tesztlaboratóriumhoz vezető út: Ahhoz, hogy egy Alfmeier-laboratórium képes legyen az alkatrészek üzemanyagban való viselkedésének vizsgálatára, számos követelménynek kell megfelelnie: Többek között a raktározási, vizsgálati és tesztelési területeket szorosan össze kell hálózni, a dolgozók védelmére robbanás- és gázvédelmi komponenseket kell felszerelni, és a tesztlaboratóriumot zárt térben kell kialakítani. Fontos továbbá, hogy a helyiségrendszereket úgy tervezzük meg, hogy azok hosszú távú vizsgálatokra is alkalmasak legyenek: Egy teszt akár 5000 órán át, azaz körülbelül 30 napig is eltarthat - ez hosszú idő. Ezenkívül a vizsgálatokhoz körülbelül 40 üzemanyagot kell felhasználni. A sanghaji telephelyre az Alfmeier csoport egy olyan laboratóriumot tervezett, amely megfelel mindezen követelményeknek. Ezért volt értelme megbízni a veszélyes anyagok tárolásának és a műszaki helyiségrendszerek nemzetközi szakértőjét: az Alfmeier Automotive Systems (Shanghai) Co., Ltd. a DENIOS AG-val közösen kifejlesztett egy egyénre szabott háromkamrás megoldást, amely olyan zseniális kialakítású, hogy a biztonságos, többfunkciós helyiségrendszerrel szemben támasztott összes követelményt teljesíti, és ráadásul jó megközelíthetőséget és kezelhetőséget tesz lehetővé. A németországi megoldás ráadásul jelentős időelőnyt is hozott: a DENIOS helyiségrendszer önálló és jóváhagyott rendszerként könnyen és gyorsan integrálható volt a meglévő gyártótermekbe.

Megoldás

A DENIOS helyiségrendszer: Tökéletes vizsgálati hármas: A DENIOS által az Alfmeier ügyfél számára kifejlesztett laboratórium többfunkciós helyiségrendszerként igazi veszélyvédelmi mindenes. A három helyiségből álló rendszer egy tárolóhelyiségre, ahol az üzemanyagokat és adalékanyagokat készítik elő a vizsgálatra, egy vizsgálati helyiségre, ahol az üzemanyagot és az alkatrészeket előkészítik a vizsgálatra és tovább elemzik a különböző hőhatások előtt és után, valamint egy hőkamrára, ahol az alkatrészeket 40-60 Celsius-fok közötti különböző hőmérsékletek hatására érlelik. A raktározási és vizsgálati terület teljesen klimatizált, hogy állandó 20 Celsius-fokos hőmérsékletet biztosítson. Annak érdekében, hogy a vizsgálathoz szükséges üzemanyagok gyorsan rendelkezésre álljanak, egy szivattyú segítségével az anyagokat a raktárból közvetlenül a vizsgálati területre lehet szállítani, egyszerűen a lábpedál megnyomásával. A lehető legnagyobb biztonságot az is garantálja, hogy számos robbanásbiztos elemet építettek be. A párolgás lehetetlen: Amikor a vizsgált tárgyakat a hőkamrában vizsgálják, az üzemanyagok a hőmérséklet hatására elpárologhatnak. Ebben az esetben a személyzetnek be kell avatkoznia a vizsgálatba, hogy újratöltse őket. Az új helyiségrendszerben azonban ez nem történik meg: egy hidegcsapda, amely felfelé vezető csöveken keresztül kapcsolódik a hőkamrába, beavatkozik a rendszerbe, és biztosítja, hogy a tüzelőanyagok ne elpárologjanak, hanem lecsapódjanak. A dolgozókat egy pontos figyelmeztető rendszer is védi a gázfejlődéstől. Minden kamrában egy 24/7-es ventilátor biztosítja a levegő folyamatos cseréjét. Gázriasztás esetén minden helyiségben automatikusan bekapcsol egy másik ventilátor - a Kínában dolgozók teljes körű védelme.

Eredmény és ügyfélelőnyök

A kifinomult helyiségrendszer nem csak a helyszínen felügyelhető vagy karbantartható: A beavatkozások és távdiagnózisok Németországból is elvégezhetők egy adatmemórián keresztül, amely 12 hónapig archivál mindent. Az építkezések terén is vannak jó hírek: A DENIOS az összeszerelés területén is teljes körű szolgáltatást nyújt, így a DENIOS China teljes mértékben gondoskodott a helyiségrendszer összeszereléséről. A telepítés helyszínén csak kisebb szerelési munkálatokra van szükség - a rendszer tehát azonnal üzembe helyezhető.

Hozzáillő termékek megtekintése

Hőkamrák

Hőkamrák a DENIOS-tól: Pontos és biztonságos hőkezelés!

A választékhoz

Tűzvédelmi raktárkonténerek

A DENIOS tűzvédelmi raktárkonténerek kétoldali megbízható T 90 (REI 90) tűzvédelmet kínálnak. Használja ki a tűzvédelmi raktárak ellenőrzött biztonságának előnyeit!

A választékhoz

Vegye igénybe szaktanácsadásunkat!

Az ügyfélspecifikus tanácsadás, a szolgáltatások és a termékek sokszínűsége az erősségeink közé tartozik.

Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére a telephelyén is!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Tölt…
Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket, küldjön e-mailt: info@denios.hu, vagy töltse ki az űrlapot, és mi a lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00