DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

Ideiglenes tároló a Wetterau-i hulladékkezelő telepnek

A Wetterau körzet hulladékgazdálkodási vállalata a Wetterau körzet különálló üzeme. Ellátja a kerületre vonatkozóan a hulladékártalmatlanítási közhatóság jogszabályi feladatait. Ebbe beletartozik a kerületben kiszolgált kommunális és kereskedelmi hulladék elhelyezése, valamint hulladékkezelési tanácsadás, közönségszolgálat, információs rendezvények, tárlatvezetések, iskolai és oktatási projektek és még sok más. A Wetterau-i hulladéklerakó központban található a Wetterau körzet háztartási és kereskedelmi hulladékának mechanikai hulladékkezelő üzeme (MBT), a papírhulladék-átrakodó állomás és egy újrahasznosító telep.

Kihívás és feladat

A Wetterau körzet hulladékgazdálkodási vállalat a TRGS 520 szerint ideiglenes tárolót építtetett a káros anyagok mobil gyűjtésére. A tervezésben részt vett a WEAG, a Wetterau hulladéklerakó központ önkormányzati üzemeltetője, a Maurer mérnöki iroda és a DENIOS AG. A TRGS 520 szerint a rendszernek 3 tárolórészből kell állnia. A veszélyes hulladékok kezelésénél a biztonság és a környezetvédelem volt a legfontosabb.

Megoldás

A tervezett átmeneti tároló két bejárható tűzvédelmi raktárkonténerből, egy WHG-tárolóból és egy aeroszolok tárolására alkalmas polcos veszélyesanyag-tárolóból áll. A két tűzvédelmi raktárkonténer teljesen robbanásbiztos. Az 5-szörös légcsere/óra mesterséges szellőztetésen keresztül valósul meg, melyet áramlásfigyelő figyel. A kis szembőségű rácsok lehetővé teszik, hogy targoncával ráhajtsanak. A fűtés robbanásbiztos levegőkeringtető fűtéssel történik (6 KW). A WHG-tároló PE kármentő tálcával rendelkezik, és szintén kis szembőségű rácsokkal van felszerelve. Itt nincs szükség robbanásvédelemre. Mindhárom tárolómodul 90 perces tűzállóságú, kétszárnyas ajtóval van felszerelve, fogadóoldali ajtórögzítő rendszerrel, hátul pedig menekülési ajtóként 90 perces tűzállóságú, egyszárnyas ajtóval. A sűrítettgáz-palackok (aeroszolok) tárolására szolgáló polcos veszélyesanyag-tároló fűtetlen és természetes szellőzésű.

Eredmény és ügyfélelőnyök

A környezetvédelmet, a biztonságot és a gazdaságosságot ötvöző tárolási koncepciót nagyon korlátozott területen valósítottak meg. Az üzem működése zökkenőmentesen integrálható a meglévő folyamatokba.

Hasonló termékek felfedezése

Veszélyesanyag-tárolók

A DENIOS veszélyesanyag-tárolók sok helyet kínálnak a környezetszennyező és gyúlékony anyagok biztonságos és sokoldalú tárolására.

A választékhoz

Tűzvédelmi raktárkonténerek

A DENIOS tűzvédelmi raktárkonténerek kétoldali megbízható T 90 (REI 90) tűzvédelmet kínálnak. Használja ki a tűzvédelmi raktárak ellenőrzött biztonságának előnyeit!

A választékhoz

Vegye igénybe szaktanácsadásunkat!

Az ügyfélspecifikus tanácsadás, a szolgáltatások és a termékek sokszínűsége az erősségeink közé tartozik.

Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére a telephelyén is!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Termékvilág

Lítium-akkumulátorok: Zárja be a rizikót!

A lítium akkumulátorok kezelése veszélyt jelenthet. Függetlenül attól, hogy egyenként, kisebb teljesítményű vagy nagy mennyiségű nagy teljesítményű akkumulátorokat szeretne biztonságosan tárolni, tölteni és szállítani, vagy stressztesztekhez egy helyiségre van szüksége: a DENIOS mindenre a megfelelő megoldást kínálja.

Továbbolvasás
Termékvilág

Megoldások veszélyes hulladékokhoz

Legyen szó ideiglenes begyűjtésről a munkaterületen, átmeneti tárolásról a cég telephelyén vagy a törvényi előírásoknak megfelelő szállításról – a DENIOS kínálatában megtalálja a megfelelő termékeket folyékony, szilárd és pasztaszerű hulladékokhoz, valamint speciális alkalmazásokhoz, például régi akkumulátorok vagy sérült lítium energiatároló eszközök tárolására.

Továbbolvasás
Termékvilág

A higiéniai szakemberek a nemesacélra támaszkodnak

Legyen szó gyógyszer-, élelmiszer- vagy italtechnológiáról: Ahol a magas higiéniai előírások érvényesülnek, a rozsdamentes acélok beváltak a mindennapi használat során. Valódi univerzális gépként a nemesacél megfelel minden fontos higiéniai és funkcionalitási követelménynek. A kiterjedt DENIOS termékcsalád sok mindent kínál, ami a rozsdamentes acélt illeti. Itt megtalálja legkeresettebb termékeinket!

Továbbolvasás
Esettanulmány

Veszélyes hulladékok tárolása a Deutsche Bahnnál

A Deutsche Bahn nagyszámú vasúti járművet javít a krefeldi üzemben, köztük az ICE nagysebességű vonatokat is. A DENIOS a Deutsche Bahn felelőseivel együttműködve egy nagy központi tárolót hozott létre, amelyben a veszélyes anyagokat átmenetileg tárolhatták, amíg véglegesen ártalmatlanítják őket.

Továbbolvasás
GYIK

Cselekedjen helyesen olajszennyezés esetén

Olajszivárgás vagy jelentősebb olajszennyezés esetén gyorsan kell cselekedni – hiszen fennáll a környezetkárosítás és a dolgozók balesetveszélye. A „Cselekedjen helyesen olajszennyezés esetén” című GYIK-ben arra adunk választ, hogy mit tehet és kell tennie annak érdekében, hogy optimálisan felkészüljön, és az olajszivárgás ne fajuljon olajkatasztrófává.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Ideiglenes tároló a Wetterau-i hulladékkezelő telepnek

A Wetterau körzetben működő hulladékkezelő vállalat számára a veszélyes hulladékok kezelése során a biztonság és a környezetvédelem volt a legfontosabb. A helyi szakemberekkel együtt a DENIOS egy ideiglenes tárolót hozott létre a mobil károsanyag-gyűjtéshez. Az eredmény: biztonságos tárolási megoldás a TRGS 520 szabványnak megfelelően.

Továbbolvasás
További termékek letöltése 6 termék lett letöltve 7 termékből
Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket vagy töltse ki az űrlapot.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00