DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

Energia-hatékonyság és biztonság a termelési folyamatokban

A Shell - ez a globálisan tevékenykedő, energiaipari és petrolkémiai vállalatokból álló konszern - több, mint 110 országban és régióban van jelen. A vállalat világszerte mintegy 104 ezer alkalmazottat foglalkoztat. A világon egyre növekvő energiaigény kielégítése során a Shell szolgáltatóként is felelősségteljesen lép fel, folyamatosan kutatva az innovatív ásványiolaj-termékeket. A Shell feladatának tekinti, hogy az energiahordozókat nem csupán nyereségesen, de egyben a környezettel is összeegyeztethető és társadalmilag felelősségteljes módon termelje ki és szolgáltassa.

Kihívás és feladat

A Bécsben, közvetlenül a Lobau-i olajkikötőnél található osztrák telephelyen egy konténer-megoldásra volt szükség az olajkeverőüzemben, hőmérsékletre érzékeny anyagok célirányos felmelegítése céljából. A feladat a modern klímatechnika integrációja mellett egyedileg kivitelezett, műszaki szempontból megbízható és technikailag is alaposan átgondolt megoldást követelt meg. A kamrában történő felmelegítés teljes időtartama alatt biztosítani kell, hogy a behelyezett anyagok ne hevülhessenek túl. Ezen túlmenően elvárás volt, hogy a hőmérséklet alakulása folyamatosan dokumentálható és jól nyomon követhető legyen. Az előmelegítő-kamrának mind hordók, mind 1000 literes ipari, ún. IBC-tartályok fogadására alkalmasnak kellett lennie. Szintén előírás volt, hogy a behelyezett göngyölegek felmelegítése szimultán módon, egy folyamatban, valamint - a Shell környezetvédelmi alapelvével összhangban - lehetőség szerint gazdaságosan, alacsony energiafelhasználással történjen. A behelyezett adalékanyagok kezdeti hőmérséklete télen -15 °C, míg nyáron akár +35 °C is lehet. A tervekben elsődleges energiaforrásként gőz használata szerepelt, egy tartalék elektromos fűtéssel együtt. A Shell Austria a DENIOS-szakértőkkel szemben két általános elvárást fogalmazott meg: a hőkamrának egyszerre kellett felhasználóbarát kezelést és a lehető legjobb energiahatékonyságot nyújtania. Az elvárt komfortot a hőkamra könnyen átlátható, nem helyhez kötött kezelése nyújtja. A hatékonyságot pedig az alacsony energiafelhasználás az olajadalékok temperálása során.

Megoldás

Hőkamrák SPS-rendszerrel: a DENIOS hőkamrái a gyakorlatban sokoldalúan alkalmazhatóak. A rugalmas és moduláris felépítésnek köszönhetően lehetséges volt a hőkamrát a Shell követelményeire optimalizálni – amihez nem utolsó sorban a Shell Austria-val közösen végzett projektmunka is segítséget nyújtott. A DENIOS egy olyan előmelegítő-kamrát gyártott, amelyben 32 darab standard, 200 liter űrtartalmú acélhordónak, vagy alternatív módon 8 darab 1000 literes IBC-tartálynak is jut hely. A hőkamra teljes körű hővédelemmel is rendelkezik, amely magában foglalja a magas minőségű szigetelő-paneleket, valamint egy integrált kármentőt is a vizekre veszélyes anyagok számára. A levegő-cirkuláció lehetővé teszi a behelyezett anyagok célirányos és megkötésektől mentes temperálását, amelyet a kamra minden oldalról kialakított hőszigetelése is támogat. A hőkamrát két, szigetelt szekcionált kapuval láttuk el, amelyek egymástól függetlenül is működtethetőek, ezzel is csökkentve a fűtési és energiaigényt a konténer szabadtéri felállítása esetén. A kapuk rádió-távirányítása is segít energiát megtakarítani. Így a kapuk gyorsan, egyszerűen és komfortosan kezelhetőek, továbbá szükségtelenné válik a targoncavezetők kényelmetlen és időrabló ki- és beszállása. További különlegesség a konténer műszaki felszereltsége is. A hőmérsékletet automatikusan kontrollálható és egy előre programozott vezérlés (SPS) révén az éppen aktuális szükségletekhez igazítható. Egy speciális vezérlőegység lehetővé teszi az összes műszaki funkció központi helyről történő irányítását. A gyártási folyamat egyes lépései így optimálisan szinkronizáltak és egyszerűen ellenőrizhetőek.

Eredmény és ügyfélelőnyök

A Shell ezzel a hőkamrával egy stabil acélszerkezetet kapott, tgondolt műszaki tartalommal kiegészítve. A DENIOS által képviselt „Made in Germany” minőséggel a megbízó biztosra ment. A DENIOS-hőkamra elsőrangú kombinációját nyújtja a nyersanyagok gazdaságos temperálásának és ezzel egyidejűleg az ember és környezet védelmének. Az előre programozható vezérlésnek köszönhetően a hőkamra minden műszaki funkciója egy központi helyről távirányítható.

Hozzáillő termékek felfedezése

Hőkamrák

Hőkamrák a DENIOS-tól: Pontos és biztonságos hőkezelés!

A választékhoz

Felszereltségek termotechnikához

Szükség szerint szerelje fel hőkamráját! Örömmel adunk ebben tanácsot.

A választékhoz

Vegye igénybe szaktanácsadásunkat!

Az ügyfélspecifikus tanácsadás, a szolgáltatások és a termékek sokszínűsége az erősségeink közé tartozik.

Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére a telephelyén is!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Tölt…
Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket, küldjön e-mailt: info@denios.hu, vagy töltse ki az űrlapot, és mi a lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00