DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

Hőkamra a Grenzach Produktionsgesellschaft gyógyszergyártásához

A Bayer-vállalatcsoport leányvállalata, a Grenzach Produktionsgesellschaft (GP) új gyártóüzeme számára a gyógyszeriparban használt viaszok és vazelin felmelegítésére egyedi megoldást fejlesztettek ki és valósítottak meg.

Kihívás és feladat

A jól ismert "Bepanthen" szem- és orrkenőcsöt a Grenzach telephelyen állítják elő. A gyártási kapacitást egy új épület felépítése során bővíteni és korszerűsíteni kívánták. Ezekkel a szervezetben használt gyógyszerek előállítására szolgáló üzemekkel szemben nem véletlenül támasztanak nagyon magas követelményeket. Emellett a gyógyszeripari környezetben is lehetővé kell tenni a praktikus működést. Mivel a szükséges nyersanyagokat nem lehet szobahőmérsékleten szivattyúzni és feldolgozni, ezért azokat hordókban, hőkamrában kell megolvasztani és a szükséges feldolgozási hőmérsékletre hozni.

Megoldás

A DENIOS kifejlesztett egy hőkamrát négy különálló területtel, amelyek közül három állandó hőmérsékleten (+/- 2 K) működik. A negyedik terület a hordók visszaszállítására szolgál. A teljes vezérlőrendszert a REUKO Klimaservice GmbH készítette, amely a DENIOS-szal együtt már szerzett némi tapasztalatot a gyógyszeripari szellőztetőrendszerek terén. A kamra közvetlenül elválasztja a raktározási területet a nagy tisztaságú gyártási területtől. A különböző tisztatérrészek problémáját egymást kölcsönösen záró, szorosan záródó ajtókkal oldották meg. A hordók szállítása különleges kihívást jelentett. A hordókat raklapokon szállítják a tároló oldalról a kamrába emelőtargoncával, majd egy megfogó berendezéssel veszik fel őket. Ebből a célból az ügyfél telephelyén teszteltek egy, a DENIOS standard termékcsaládjába tartozó megfogórendszert, majd optimalizálták a GMP-területre. A gyártási oldalon a hordókat ezután egy tisztaterem-kompatibilis emelőtargonca segítségével távolítják el. Ez kiküszöböli annak lehetőségét, hogy a szennyeződéseket a raklapok elszállítsák.

Eredmény és ügyfélelőnyök

Az abszolút illeszkedési pontosság elérése érdekében a teljes rendszert 3D-ben építették meg Bad Oeynhausenben. Ennek során figyelembe vették a 22 m magas tetőn való behelyezést egy kis nyíláson keresztül, valamint a kamra elfordítását és mozgatását is. A kamra zökkenőmentesen csatlakozik a meglévő térhez, és a helyiséghez illeszkedik. A kamra fölött a tároló felől van hozzáférés a ventilátor és a fűtőregiszter karbantartásához. A vezérléstechnika és a fűtés gőzvezérlése a közvetlenül szomszédos vezérlőteremben kapott helyet. A munka precízen illeszkedő kivitelezése és a kamra innovatív kezelhetősége jellemzi ezt a projektet. Ezzel az új gyártási létesítménnyel a Grenzach-i telephely nagyon jó alapot teremtett a jövőre nézve. A munkafolyamatokat kiválóan optimalizálták, nem utolsósorban a DENIOS hőkamrának köszönhetően.

Hozzáillő termékek megtekintése

Hőkamrák

Hőkamrák a DENIOS-tól: Pontos és biztonságos hőkezelés!

A választékhoz

Felszereltségek termotechnikához

Szükség szerint szerelje fel hőkamráját! Örömmel adunk ebben tanácsot.

A választékhoz

Vegye igénybe szaktanácsadásunkat!

Az ügyfélspecifikus tanácsadás, a szolgáltatások és a termékek sokszínűsége az erősségeink közé tartozik.

Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére a telephelyén is!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Tölt…
Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket, küldjön e-mailt: info@denios.hu, vagy töltse ki az űrlapot, és mi a lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00