DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

Hajtógázas (aeroszolos) palackok tárolása a motorkerékpár gyártó KTM-nél

A mattighofeni székhelyű KTM-Sportmotorcycle AG versenycélokra is alkalmas offroad és utcai motorkerékpárokat fejleszt és gyárt. A KTM-Sportmotorcycle AG leányvállalatai többek között a KTM-Racing AG, a KTM Events & Travel Service AG, valamint a KTM Dealer & Financial Services GmbH. A KTM termékeit 23 viszonteladón és két - Dubajban és Új-Zélandon található - vegyesvállalaton keresztül világszerte több, mint 1100 független kereskedő és importőr részére értékesítik.

Kihívás és feladat

Ügyfelünknek hajtógázas palackok tárolására olyan veszélyes anyag raktárra volt szüksége, amely megfelel a hatályos jogszabályoknak. Ennek során különösen az osztrák Vízjogi törvényt (Wasserrechtsgesetz), a Munkahelyi biztonságról és egészségvédelemről szóló szövetségi törvényt (ASchG), a Megelőző tűzvédelem műszaki irányelvét (TRVB), a Kereskedelmi és ipari tevékenységekről szóló osztrák törvényt (GewO), valamint a Hajtógázas palackok tárolását szabályozó rendeletet (Druckgaspackungslagerungsverordnung) kellett szem előtt tartani. Az elegendő raktárkapacitáson kívül arra is ügyelnünk kellett, hogy a berendezések robbanásvédett kivitelben kerüljenek beépítésre.

Megoldás

Az átfogó igényfelmérést követően a DENIOS-tanácsadók a BMC sorozat egyik bejárható, F90 tűzvédelmi szinttel és integrált kármentőkkel rendelkező tagjának használatát javasolták. A 12 m² alapterület biztosította a szükséges tárolási kapacitást. Ügyfelünk kívánságára az egyszárnyas ajtót a konténer hosszanti oldalán helyeztük el. Minden elektromos berendezést robbanásvédett kivitelben építettünk be. A használt levegő tető feletti elvezetése lehetővé teszi az esetlegesen kialakuló robbanásveszélyes gáz-levegő-elegy elvezetését, távol a közlekedési útvonalaktól és hasonló területektől. A konténer «A» tűzvédelmi besorolású építőanyag (kőzetgyapot-panelek) szigetelést kapott.

Eredmény és ügyfélelőnyök

Ügyfelünk a megbízás gyors és zökkenőmentes lebonyolításából profitált. Az új veszélyes anyag tároló révén elegendő raktárkapacitás keletkezett, így biztosítva a KTM versenycsapat folyamatos ellátását a szükséges hajtógázas palackokkal. Ezen túlmenően megbízónk egy olyan mobil rendszert kapott, amelyet igény szerint az üzem területén máshol is szabadon használhat. Az idevágó rendeletek és jogszabályok figyelembevétele, valamint az osztrák IBS (Tűzvédelemtechnikai és Biztonságkutató Intézet - Linz) vizsgálati tanúsítványa szavatolják, hogy jogilag is minden rendben legyen.

Az átfogó és megalapozott tanácsadás, a termékkel szemben támasztott minden törvényi és üzemi követelmény megvalósítása, az ügyfélcentrikus megoldás kidolgozása, valamint a remek ár-érték arány mind megrendelőnk teljes megelégedésére szolgáltak.

Hozzáillő termékek felfedezése

Tűzvédelmi raktárkonténerek

A DENIOS tűzvédelmi raktárkonténerek kétoldali megbízható T 90 (REI 90) tűzvédelmet kínálnak. Használja ki a tűzvédelmi raktárak ellenőrzött biztonságának előnyeit!

A választékhoz

Felszereltségek veszélyesanyag-tárolóhoz

Tekintse meg a felszereltségi lehetőségeket a veszélyesanyag-tárolókhoz, a tűzvédelmi raktárkonténerekhez, valamint a peroxid- és lítium-ion akkumulátorok tárolókhoz.

A választékhoz

Vegye igénybe szaktanácsadásunkat!

Az ügyfélspecifikus tanácsadás, a szolgáltatások és a termékek sokszínűsége az erősségeink közé tartozik.

Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére a telephelyén is!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Tölt…
Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket, küldjön e-mailt: info@denios.hu, vagy töltse ki az űrlapot, és mi a lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00