DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

Festékkeverő helyiség a Siemens tűzvédelmi konténerében

A svédországi Finspångban található Siemens Industrial Turbomachinery AB úgy döntött, hogy javítja a festékek területen dolgozók munkakörülményeit. Ezenkívül az új festékkeverő helyiség tűzvédelmét is javítani kellett a régi helyiséghez képest. Mivel a meglévő festékkeverő helyiség a gyártási területen volt, tűz esetén az egész gyártóüzemet érintette volna a tűz. Ma a Siemens a világ egyik legnagyobb vállalata az egészségügy, az energia és a gyártás területén. A vállalat több mint 360 000 embert foglalkoztat több mint 190 országban. Svédországban Finspång a legnagyobb gyártóüzem. A Siemens Industrial Turbomachinery világszínvonalú gőz- és gázturbinákat gyárt. Még komplett erőműveket is tervez, amelyek áramot, gőzt és hőt termelnek. A vállalat saját turbinái alkotják az egész üzem szívét. Az eladott turbinákat kompresszorok és szivattyúk meghajtására is használják - elsősorban az olaj- és gáziparban. A finnországi Siemens Industrial Turbomachinery AB (SIT AB) nagy hatásfokú és alacsony kibocsátású erőműveket és turbinákat szállít. A finspång-i üzem 2800 embert foglalkoztat. A forgalom 10 milliárd korona.

Kihívás és feladat

A svédországi Finspångban található Siemens Industrial Turbomachinery AB úgy döntött, hogy javítja a festési területen dolgozók munkakörülményeit. Ezenkívül az új festékkeverő helyiség tűzvédelmét is javítani kellett a régi helyiséghez képest. Mivel a meglévő festékkeverő helyiség a gyártási területen volt, tűz esetén az egész gyártóüzemet érintette volna a tűz. Ezért az új festékkeverő helyiséget külön tűzszakaszként kellett kialakítani, közvetlenül a meglévő helyiségek mellett, de azoktól elkülönítve. A festékkeverő helyiség és a festékraktár egymás mellett helyezkedett volna el. Korábban különböző területeken voltak. Az ehhez szükséges logisztika további időt vett igénybe. A biztosító a német és az európai követelmények alapján a tűzvédelem további javítását követelte. Ezek magasabbak, mint a svédeké. Konkrétan 90 perces tűzállóságot írtak elő az új festékkeverő helyiség számára (F 90 / REI 90). A helyiségnek jól szellőztethetőnek kell lennie, és a színkeverő munkaterületet még egy elszívó fülkével is fel kell szerelni. Ez a biztonságot szolgálja, és kellemes munkakörnyezetet teremt az alkalmazottak számára. A Siemens különböző megoldásokat fontolgatott, például egy új, a követelményeknek megfelelő helyiség építését, a színkeverés kiszervezését és a veszélyes anyagok tűzvédelmi raktárát.

Megoldás

A DENIOS olyan megoldást mutatott be, amely lehetővé tette a közvetlen csatlakozást a meglévő épülethez, de tűzvédelmi szempontból elkülönült. A bemutatott, veszélyes anyagokat tároló tűzvédelmi raktárat a Siemens követelményeihez igazították. A festékek tárolása és keverése egy és ugyanazon helyiségrendszerben lehetséges. A kamrák tűzvédelmi fallal vannak elválasztva. Minden helyiségben mesterséges szellőzőrendszer van felszerelve az anyagok kezelése során keletkező gyúlékony gázok elvezetésére.

A tűzvédelmi raktár összesen három tűzgátló ajtóval van felszerelve. Az egyik összeköti az épületet a raktárrendszerrel, a másik lehetővé teszi az átmenetet a raktár és a belső festékkeverő között, a harmadik pedig kifelé vezet. A raktár festékeit a külső ajtón keresztül fogadják. Így a gyúlékony festékeket nem kell a gyártás területén szállítani.

A tűzvédelmi raktár belseje az 1. robbanásvédelmi zónába tartozik. A tűzvédelmi elválasztásnak köszönhetően a raktáron kívül nincs szükség ilyen zónára. A veszélyes anyagok raktárában található összes elektromos berendezés megfelel az ATEX-irányelv követelményeinek, és így engedélyezett a gyúlékony anyagok tárolására és kezelésére.

A tűzvédelmi raktár világosszürke belső színe kellemes munkahelyi légkört teremt. Ezenkívül a raktárban vészhelyzet esetére melegvizes zuhanyzó is rendelkezésre állt. Jól megvilágított, nagy fényerővel.

A DENIOS egy Varioflow Premium típusú, a DENIOS által kifejlesztett és gyártott Varioflow Premium típusú elszívó fülkét épített be a helyiségrendszerbe. Ennek a elszívó fülkének az előnye a huzat megfelelő kialakításában rejlik. Ez azt jelenti, hogy munka közben nincs szükség üveglapra. Minden potenciálisan mérgező gáz a felhasználó munkaasztalára kerül. Mivel nincs szükség üveglapra, a munkakörülmények nagyon jók.

Eredmény és ügyfélelőnyök

Az új festékkeverő helyiség világosabb, jobban szellőzik, kevésbé tűzveszélyes, és összességében jobb munkakörülményeket biztosít. A Siemens számára most előnyös, hogy a festékkeverő helyiség és a raktár ugyanabban az épületben van, de olyan módon elválasztva, hogy magas szintű biztonságot garantál. A veszélyes anyagok tűzvédelmi raktárkonténer széles szabványválasztékának és az ügyfél igényeihez való igazítás lehetőségének köszönhetően a megoldás költséghatékonyabb volt. A veszélyes anyagokat tároló létesítményt időben átadták. A mobil megoldás azt jelentette, hogy a mindennapi munka zavartalan maradt, mivel a meglévő festékkeverő helyiséget addig lehetett használni, amíg az új készen nem állt a használatra. A Siemens rugalmasabbá vált, mivel a festékkeverő helyiség a jövőben áthelyezhető, ha a körülmények megváltoznak. Mivel a DENIOS tűzvédelmi raktárkonténerei veszélyes anyagokhoz mindig megfelelnek az európai szabványoknak, a Siemens még arra is garanciát vállal, hogy a termék megfelel a jogalkotó és a biztosító követelményeinek.

Hozzáillő termékek megtekintése

Tűzvédelmi raktárkonténerek

A DENIOS tűzvédelmi raktárkonténerek kétoldali megbízható T 90 (REI 90) tűzvédelmet kínálnak. Használja ki a tűzvédelmi raktárak ellenőrzött biztonságának előnyeit!

A választékhoz

Munkaasztalok

Munkaasztalok és biztonsági munkapadok különféle szellőzőrendszerekkel és az Ön igényeinek megfelelő egyedi felszerelési lehetőségekkel.

A választékhoz

Vegye igénybe szaktanácsadásunkat!

Az ügyfélspecifikus tanácsadás, a szolgáltatások és a termékek sokszínűsége az erősségeink közé tartozik.

Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére a telephelyén is!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Tölt…
Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket, küldjön e-mailt: info@denios.hu, vagy töltse ki az űrlapot, és mi a lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00