DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

Előre temperált adalékanyagok a gyártás részére

A Klüber Lubrication Austria GmbH a Freudenberg Chemical Specialities SE & Co. KG egyik üzletága, amely egészen speciális kenőanyagokat fejleszt és gyárt különböző felhasználási célokra. A Klüber Lubrication nagy teljesítményű kenőanyagaival szemben megfogalmazott magas elvárások visszaköszönnek azon iparágak sokszínűségében is, amelyek ezeket a kenőanyagokat alkalmazzák: az autógyártástól a faiparon keresztül egészen az élelmiszeriparig.

Kihívás és feladat

Egy olyan piacvezető specialista, mint a Klüber Lubrication Austria számára a gyártás során használt anyagok tárolásával kapcsolatban kizárólag a DENIOS-szal történő együttműködés jöhetett szóba, nem utolsó sorban a két cég között évek óta fennálló kiváló együttműködésnek köszönhetően. A DENIOS feladata egy olyan hőkamra elhelyezése volt, amely a beszállított adalékanyagokat a termelés számára előmelegíti, hogy azokat a gyártási folyamat következő lépésében késlekedés nélkül fel lehessen használni. A felállítás helyéül egy újonnan kialakítandó emelvényt jelöltek ki, amely rövidebb szállítási utakat, valamint a munkatársak alacsonyabb veszélyeztetését hivatott biztosítani. A kihívás egyfelől az acélszerkezet-gyártó céggel az új hőkamra felállítási pontjaival kapcsolatos koordinációban, másfelől a berendezés rendkívül pontos szállításában és telepítésében rejlett, mivel ez az új emelvény építésével párhuzamosan történt.

Megoldás

A megrendelővel történő együttműködésben és az általa támasztott követelményrendszer alapos, helyszíni áttanulmányozását követően a DENIOS egy WK 314-2 típusú hőkamrát fejlesztett ki és szállított le. Egy 4.000 m³/h légcsere teljesítményű, 15kW-os elektromos fűtőaggregátor biztosítja a nyersanyagok felolvasztásához szükséges, max. 120 °C hőmérsékletet. Az anyagok konstans, 80 °C körüli hőmérsékletét többek között a kiváló szigetelés is garantálja. A tárolási kapacitás maximum hat, összesen akár 12 darab 200 literes hordó befogadására alkalmas EUR raklap, amelyeket egyidejűleg két szinten lehetséges elhelyezni. A targoncázható hőkamra kétszárnyas ajtót kapott. Így akár egy kézi targoncával ("békával") is megrakodható.

Eredmény és ügyfélelőnyök

A Klüber Lubrication Austria egyrészt a jobban egymáshoz igazított gyártási lépésekből, illetve az ebből eredő rövidebb átfutási időből profitál. Ezen túlmenően a DENIOS által megtervezett és leszállított hőkamrát optimális kezelői komfort, valamint kiemelkedő energiahatékonyság jellemzi, így tartva a lehető legalacsonyabban az állandó költségeket. Nem utolsó sorban mind a munkatársak, mind a környezet számára előnyös az anyagok szakszerű tárolása.

Hozzáillő termékek felfedezése

Hőkamrák

Hőkamrák a DENIOS-tól: Pontos és biztonságos hőkezelés!

A választékhoz

Felszereltségek termotechnikához

Szükség szerint szerelje fel hőkamráját! Örömmel adunk ebben tanácsot.

A választékhoz

Vegye igénybe szaktanácsadásunkat!

Az ügyfélspecifikus tanácsadás, a szolgáltatások és a termékek sokszínűsége az erősségeink közé tartozik.

Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére a telephelyén is!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Cikk

Rendkívül ellenálló: a DENIOS műszaki raktárrendszerei

Annak érdekében, hogy a DENIOS műszaki raktárrendszerei mindig stabilak maradjanak, kiterjedt elméleti számításokat, hosszú távú teszteket és gyakorlati próbákat végzünk. A statika megbízhatóan ellenáll a szél, hó és földrengés okozta külső erőknek.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Hőkamra a Shell Austria számára

A Shell konszern ausztriai leányvállatának olajkeverő-üzemében kellett megoldást találni a hőmérsékletre érzékeny nyersanyagok célirányos felmelegítése iránti igényre. A Shell Austria a DENIOS innovatív hőkamrája mellett döntött, amellyel lehetőség van az alapanyagok és adalékok kontrollált felmelegítésére. A realizált megoldás megfelel a Shell konszern alapelveinek is: „Az energiahordozókat nyereségesen és a környezettel is összeegyeztethető módon szükséges kitermelni és szolgáltatni“.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Előre temperált adalékanyagok a gyártás részére

Klüber Lubrication Austria GmbH, a Freudenberg Chemical Specialties SE & CO. KG részlege, kenőanyagokat fejleszt. Annak érdekében, hogy ezeket az anyagokat a szakszerűen és a munkavállalók veszélyeztetése nélkül tárolhassák, a DENIOS egy hőkamrát fejlesztett ki, amely egyidejűleg növelheti az energiahatékonyságot.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Hőkamra a sivatagban

A Qatar Airways légitársaságnak minden más légitársasághoz hasonló vészcsúszdái vannak. Ezek nagy hőmérséklet ingadozásnak vannak kitéve. Ezért a DENIOS klímakamrákban vizsgálatokat végeztek az anyag esetleges eltéréseiről. A DENIOS terméke így aktívan hozzájárult a sivatagi állam repülésbiztonságához.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Lerövidült olvadási idő és költségmegtakarítás

Sok éves ipari tudására és a hőkamrákra vonatkozó bevált ipari szabványra alapozva a DENIOS innovatív, folyamatvezérelt rendszertechnológiát fejlesztett ki a gyógyszeripari vásárlók számára. Pontosan szabályozza a kezelendő anyag olvadási hőmérsékletét, amelyet homogénen és a lehető legrövidebb idő alatt ér el.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Összpontosítás a belső hőmérsékleti értékekre

Ügyfelünk, a BP vezető pozíciót foglal el a Castrol és Aral motor- és hajtóműolajok jól ismert kenőanyagaival. A Hamburg-Neuhof kenőanyaggyárban gyártják, és személygépkocsikhoz és teherautókhoz használják. A Castrol helyszíni fejlesztőközpontja szorosan együttműködik a nagy autógyártókkal, hogy hatékonyabb kenőanyag-megoldásokat fejlesszenek ki az új motorgenerációk számára.

Továbbolvasás
További termékek letöltése 6 termék lett letöltve 7 termékből
Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket vagy töltse ki az űrlapot.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00