DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

Dekontaminációs helyiség a Müncheni Műszaki Egyetem számára

A DENIOS - műszaki/biztonsági helyiségein alapuló - dekontaminációs konténert szállított a Müncheni Műszaki Egyetem részére, az enyhén radioaktív eszközök és műszerek tisztításának céljából.

Kihívás és feladat

A Müncheni Műszaki Egyetemnek szükséges volt a kutatási célokra használt "Heinz Maier-Leibnitz (FRM II)" neutronforrásához egy dekontaminációs helyiségre, amelyben a felületükön radioaktívan szennyeződött eszközöket és műszereket tisztítják meg, mielőtt azok elhagyhatják a berendezés kontrollterületét. Az eddig ideiglenes módszerrel történt tisztítást professzionális megoldással kívánták felváltani.

Megoldás

A DENIOS a műszaki/biztonsági helyiségein alapuló, ún. House-inHouse rendszerű dekontaminációs konténert szállított az ügyfélnek. Ez a "Dekontbox" elnevezésű, 4200 x 2850 x 2300 mm (SZxHxM) külső méretű mosóhelyiség belül nemesacél, míg kívül Sendzimir eljárással horganyzott lemezből készült. A megfelelő hőszigetelést 80 mm vastagságú poliuretán keményhab biztosítja. Az összeszerelés a helyszínen történt, ahol a konténer vízzáró hegesztést kapott. A megrendelő által biztosított elektromos és egyéb csatlakozások kialakítására ennek során éppen úgy tekintettel kellett lenni, mint a konténer-víztelenítő berendezés (drenázs) bekötésére a központi folyadékgyűjtő-rendszerbe. A felszereltség részét képezik a betekintő ablakok az ajtókon, valamint a kiegészítő szerviz-csapóajtó, továbbá egy személyzsilip, valamint egy motorosan működtethető zsilip a tetőn a munkaeszközök részére.

Eredmény és ügyfélelőnyök

Az ügyfél egy komplett ún. House-in-House rendszert kapott, amely figyelembe vette a megrendelő által megfogalmazott összes elvárást, annak érdekében, hogy a munkatársak teljes vegyvédelmi felszerelésben és a levegő külső utánpótlása mellett végezhessék el a tisztítási tevékenységet. A DENIOS rendelkezik a kontrollterületen történő munkavégzéshez a StrlSchV (Sugárvédelmi szabályozás) 15 § alapján szükséges engedélyekkel. A mintegy 3-4 hetes tervezési szakaszt követő kb. 2 hetes telepítéssel együtt a projekt gyorsan megvalósult, anélkül, hogy mindez zavarta volna a kutatómunkát. Az FRM-részleg vezetője méltatta a kivitelezés magas minőségét, valamint a határidőre történő, professzionális realizálást.

Hozzáillő termékek felfedezése

Lítium-akkumulátor tároló helyiségek

Lítium-akkumulátor tároló helyiségek megbízható védelemként tűzvédelemmel és robbanásvédelemmel.

A választékhoz

Felszereltségek lítium tárolókhoz

Használja a különféle DENIOS termékeket raktárrendszere egyéni felszereléséhez.

A választékhoz

Vegye igénybe szaktanácsadásunkat!

Az ügyfélspecifikus tanácsadás, a szolgáltatások és a termékek sokszínűsége az erősségeink közé tartozik.

Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére a telephelyén is!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Termékvilág

Lítium-akkumulátorok: Zárja be a rizikót!

A lítium akkumulátorok kezelése veszélyt jelenthet. Függetlenül attól, hogy egyenként, kisebb teljesítményű vagy nagy mennyiségű nagy teljesítményű akkumulátorokat szeretne biztonságosan tárolni, tölteni és szállítani, vagy stressztesztekhez egy helyiségre van szüksége: a DENIOS mindenre a megfelelő megoldást kínálja.

Továbbolvasás
Útmutató

Lítium akkumulátorok töltése: Ismeri a gondoskodási kötelezettségét?

Tudja meg, milyen gondossági kötelezettségeket kell feltétlenül betartania a lítium akkumulátorok töltése során, hogy növelje cége biztonságát és elkerülje a szükségtelen bonyodalmakat biztosítási káresemény esetén.

Továbbolvasás
Útmutató

Lítium-ion akkumulátor - működése, veszélyei, tárolása és szállítása

A lítium-ion akkumulátorok mindenütt jelen vannak - áramot szolgáltatnak okostelefonokhoz, számítógépekhez, akkus csavarhúzókhoz, robotfűnyírókhoz, e-kerékpárokhoz és autókhoz. A lítium-akkumulátorok néha hatalmas energiákat tárolnak kis helyen. Ebben a bejegyzésben mindent megtalál, amit a lítium-ion akkumulátorokról tudni kell.

Továbbolvasás
Esettanulmány

E-mobilitás: elektromos jármű akkumulátorok és lítium akkumulátorcellák biztonságos tárolása

A DENIOS egy raktárhelyiség kialakítására kapott megbízást a lítium elektromos jármű akkumulátorok és lítium akkumulátorcellák számára az autóipar elektromos és elektronikai fejlesztése céljából. A kültéren telepített rendszer általános építésügyi hatósági engedélyt, 90 perces kívül-belül tűzvédelmet és ügyfélspecifikus berendezéseket kínál.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Akkumulátor tesztlabor a Phoenix Testlabnál

A Phoenix Testlab a Phoenix Contact Group vállalata. A DENIOS egy rendszert gyártott a lítium-ion akkumulátorok tesztelésére, amely öt különböző vizsgálati körülményt tudott szimulálni. A tűzvédelmi rendszer biztosította a munkavállalók védelmét, és hatékonyan tervezte meg a teljes folyamatláncot.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Próbahelyiség helyhez kötött energiatárolókhoz

A Voltavision GmbH egy kutatási és fejlesztési szolgáltató, amely tesztrendszereket üzemeltet. A vállalatnak külön tűzszakaszra volt szüksége. A DENIOS-szal együttműködve megépült egy 90 perces tűzállóságú klímakonténer, amely minden lehetséges kockázatot ki tudott küszöbölni.

Továbbolvasás
További termékek letöltése 6 termék lett letöltve 12 termékből
Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket vagy töltse ki az űrlapot.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00