DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

Dekontaminációs helyiség a Müncheni Műszaki Egyetem számára

A DENIOS - műszaki/biztonsági helyiségein alapuló - dekontaminációs konténert szállított a Müncheni Műszaki Egyetem részére, az enyhén radioaktív eszközök és műszerek tisztításának céljából.

Kihívás és feladat

A Müncheni Műszaki Egyetemnek szükséges volt a kutatási célokra használt "Heinz Maier-Leibnitz (FRM II)" neutronforrásához egy dekontaminációs helyiségre, amelyben a felületükön radioaktívan szennyeződött eszközöket és műszereket tisztítják meg, mielőtt azok elhagyhatják a berendezés kontrollterületét. Az eddig ideiglenes módszerrel történt tisztítást professzionális megoldással kívánták felváltani.

Megoldás

A DENIOS a műszaki/biztonsági helyiségein alapuló, ún. House-inHouse rendszerű dekontaminációs konténert szállított az ügyfélnek. Ez a "Dekontbox" elnevezésű, 4200 x 2850 x 2300 mm (SZxHxM) külső méretű mosóhelyiség belül nemesacél, míg kívül Sendzimir eljárással horganyzott lemezből készült. A megfelelő hőszigetelést 80 mm vastagságú poliuretán keményhab biztosítja. Az összeszerelés a helyszínen történt, ahol a konténer vízzáró hegesztést kapott. A megrendelő által biztosított elektromos és egyéb csatlakozások kialakítására ennek során éppen úgy tekintettel kellett lenni, mint a konténer-víztelenítő berendezés (drenázs) bekötésére a központi folyadékgyűjtő-rendszerbe. A felszereltség részét képezik a betekintő ablakok az ajtókon, valamint a kiegészítő szerviz-csapóajtó, továbbá egy személyzsilip, valamint egy motorosan működtethető zsilip a tetőn a munkaeszközök részére.

Eredmény és ügyfélelőnyök

Az ügyfél egy komplett ún. House-in-House rendszert kapott, amely figyelembe vette a megrendelő által megfogalmazott összes elvárást, annak érdekében, hogy a munkatársak teljes vegyvédelmi felszerelésben és a levegő külső utánpótlása mellett végezhessék el a tisztítási tevékenységet. A DENIOS rendelkezik a kontrollterületen történő munkavégzéshez a StrlSchV (Sugárvédelmi szabályozás) 15 § alapján szükséges engedélyekkel. A mintegy 3-4 hetes tervezési szakaszt követő kb. 2 hetes telepítéssel együtt a projekt gyorsan megvalósult, anélkül, hogy mindez zavarta volna a kutatómunkát. Az FRM-részleg vezetője méltatta a kivitelezés magas minőségét, valamint a határidőre történő, professzionális realizálást.

Hozzáillő termékek felfedezése

Lítium-akkumulátor tároló helyiségek

Lítium-akkumulátor tároló helyiségek megbízható védelemként tűzvédelemmel és robbanásvédelemmel.

A választékhoz

Felszereltségek lítium tárolókhoz

Használja a különféle DENIOS termékeket raktárrendszere egyéni felszereléséhez.

A választékhoz

Vegye igénybe szaktanácsadásunkat!

Az ügyfélspecifikus tanácsadás, a szolgáltatások és a termékek sokszínűsége az erősségeink közé tartozik.

Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére a telephelyén is!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Tölt…
Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket, küldjön e-mailt: info@denios.hu, vagy töltse ki az űrlapot, és mi a lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00