DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

Biztonság robbanásveszélyes területen

A DENIOS-nál minden olyan termékcsaládot megtalál, amely a robbanásvédelemmel kapcsolatos, és nem hagy kívánnivalót maga után. Ez több mint 2000 robbanásveszélyes (Ex) területen használható terméket tartalmaz, amelyekkel a robbanásvédelmi intézkedések mind a 3 szintjét lefedheti.

Ilyenek például a károsanyag begyűjtő megoldások a robbanásveszélyes légkör kialakulásának megakadályozása érdekében. De olyan robbanásvédett termékek is, amelyek megakadályozzák a gyújtóforrás kialakulását a robbanásveszélyes zónában. Ha az Ön ATEX-értékelése szerint a robbanásveszélyes légkör nem akadályozható meg, vagy a gyújtóforrások kialakulása nem elkerülhetők, veszélyesanyag-tárolóját nyomáscsökkentő csappantyúkkal látjuk el, amelyek a robbanást ártalmatlan szintre korlátozzák.

Robbanásveszélyes légkör kialakulásának megakadályozása

DENIOS légtechnikai megoldásai nemcsak az előírt munkahelyi expozíciós határértékek betartását teszik lehetővé – a rendkívül hatékony szellőzőrendszer gyorsan és alaposan eltávolítja a robbanásveszélyes kibocsátásokat is.

Veszélyesanyag-munkaterületek

A DENIOS veszélyesanyag-munkaterületek robbanásvédett változatban is elérhetők az 1. és 2. robbanásveszélyes zónához. Ezek maximális biztonságot nyújtanak a felhasználónak. A 2014/34/EU irányelvnek megfelelő, robbanásveszélyes területeken történő elektromos berendezések telepítésével a potenciális veszélyek hatékonyan csökkenthetők.

Veszélyesanyag-munkaterületekhez

Elszívó rendszerek

Elszívókarjainkkal és -készülékeinkkel a potenciálisan gyúlékony gázok és porok is megbízhatóan felfoghatók.

Az elszívó rendszerekhez

Veszélyesanyag-szivárgás figyelmeztető SpillGuard®

Ha gyúlékony folyadék kifolyik, gyorsan robbanásveszélyes légkör alakulhat ki. Annak érdekében, hogy azonnali figyelmeztetést kapjon vészhelyzetben, javasoljuk a SpillGuard® veszélyesanyag-szivárgás figyelmeztető rendszerének használatát a kármentő tálcában: szivárgás esetén ez legalább 24 órán keresztül akusztikus és vizuális jelzést vált ki.

SpillGuard® megismerése

Szellőztető veszélyesanyag-tárolóhoz

A gyúlékony folyadékok tárolása során a robbanásveszélyes gázkoncentráció kialakulásának megakadályozása érdekében a DENIOS veszélyesanyag-tároló konténereit természetes vagy mesterséges szellőztetéssel látták el. A szellőztetés a padló közelében történik, és kiegészíthető egy szellőzés ellenőrző berendezéssel.

A felszereltségekhez

Aktív gyújtóforrások elkerülése

Az elektromos és nem elektromos berendezések használata potenciális gyújtóforrásokat hoz létre, amelyek robbanásveszélyes légkörrel való kombinációja súlyos következményekkel járhat. A robbanásbiztos berendezések használatával Ön jelentősen hozzájárul vállalata napi robbanásvédelméhez és dolgozói biztonságához.

Földelőkábel

Gyúlékony anyagok lefejtésekor vagy szivattyúzásakor figyelembe kell venni, hogy a folyadék áramlásából veszélyes feltöltődések keletkezhetnek. A statikus feltöltődés veszélye a közeg áramlási vagy öntési sebességével nő. Ez vonatkozik például a tölcsérbe öntéssel történő lefejtésre. A földelő kábelek segítségével a felhasználó elkerüli az elektrosztatikus töltés miatti robbanásveszélyt.

A földelő rendszerekhez

Szikramentes szerszámok

Szabványos acélszerszámok használatakor gyújtószikrák keletkezhetnek – például a szerszám földre ütésekor vagy leejtésekor. A robanásveszélyes területekhez való szikramentes szerszámok speciális rézalapú ötvözetekből készülnek, és puhábbak, mint a hagyományos szerszámok, ami minimálisra csökkenti a szikraképződés kockázatát. Tanúsítvánnyal rendelkeznek olyan területeken történő használatra, ahol a szikrák potenciális robbanásveszélyt jelentenek.

A szikramentes szerszámokhoz

Hordókocsi Secu Comfort

Nicht nur bei der Verwendung elektrischer Betriebsmittel können Zündquellen entstehen. Beim Bewegen von Fässern mit mechanischen Hilfsmitteln können Funken durch Reibung mechanisch erzeugt werden. Produkte wie die Fasskarre Secu Comfort werden daher komplett ableitfähig konstruiert, damit sie nicht durch einen direkt angeschlossenen Potentialausgleich geerdet werden müssen.

A Secu Comfort hordókocsikhoz

Hordóemelő Secu Ex

A statikus feltöltődést mint gyújtóforrást ki kell zárni robbanásveszélyes területeken - a Secu Ex hordóemelővel ez nem probléma! A három lehetséges alváztípus (keskeny, széles és terpesztett), két építési magasság és három hordószerszám teszi a Secu Ex-et prémium szerszámtá szinte minden kezelési alkalmazáshoz és minden elterjedt hordótípushoz.

A Secu Ex hordóemelőkhöz

Kézi szivattyúk

A kézi szivattyúk a klasszikus megoldás, ha hordókból kell lefejteni és áttölteni. Termékeink biztonságos szivattyúzási folyamatokat biztosítanak még a robbanásveszélyes területeken is. Kézi szivattyúink a DEKRA által bevizsgáltak, és külön megvásárolható földelőkábelekkel vagy antisztatikus készletekkel földelhetők.

A kézi szivattyúkhoz

Elektromos szivattyúk

Robbanásveszélyes területre szánt elektromos szivattyúink motorjait úgy terveztük, hogy a készülékek biztonságosan üzemeltethetők legyenek. A nem elektromos alkatrészeket úgy tervezték meg, hogy például a forró felületeket is elkerüljék gyújtóforrásként. A statikus elektromosság elvezetésére potenciálkiegyenlítő kábellel vannak ellátva.

Az elektromos szivattyúkhoz

Pneumatikus szivattyúk

A robbanásveszélyes területeken használt sűrített levegős szivattyúknak szigorú biztonsági előírásoknak kell megfelelniük. A DENIOS pneumatikus szivattyúi számos funkcióval rendelkeznek, és ATEX, IEC EX jóváhagyással rendelkeznek.

A pneumatikus szivattyúkhoz

Keverőgépek és keverőszárak

Egal ob zum Aufrühren, Homogenisieren oder Auflösen: Misch- und Rührwerke halten Flüssigkeiten zuverlässig in Bewegung. Zum Mischen entzündbarer Flüssigkeiten bieten wir Ihnen Rührwerke, die die Anforderungen der ATEX-Richtlinie erfüllen.

A keverőgépekhez

Robbanásvédelem műszaki raktárrendszerekhez

Az Ön műszaki raktárrendszerének biztonsági berendezéséhez szükséges komponensek az Ön üzemeltetési, jogi és biztosítási követelményeiből származnak. Az Ön ATEX felmérése és az Ön egyedi igényein alapuló igényfelmérés alapján Önnel együttműködve összehangoljuk az optimális robbanásbiztos biztonsági berendezéseket.

Ha az Ön ATEX értékelése szerint olyan robbanásveszélyes légkör áll fenn, amely potenciális szikraforrást jelent az robbanásveszélyes zónában, akkor megfelelő robbanásbiztos kivitelű beépített alkatrészeket kínálunk Önnek. A potenciálkiegyenlítéshez opcionális földelőeszközök állnak rendelkezésre. Ez magában foglalja a földelősíneket a raktárrendszeren belüli földelőberendezésekhez, valamint a földelősarukat az ügyfél általi külső csatlakoztatáshoz.

Robbanásvédett fűtőköpenyek

A göngyölegek egyenkénti, rugalmas felmelegítésére, különösen mobil használatnál, hordókhoz, IBC-khez és gázpalackokhoz, robbanásbiztos fűtőköpenyeinket ajánljuk.

A robbanásvédett fűtőköpenyekhez

Sisaklámpák és kézi lámpák

A professzionális zseblámpák és sisaklámpák biztosítják a megfelelő perspektívát például ellenőrzési vagy karbantartási munkák során. Erőteljes és robusztus, ideálisan alkalmas mobil használatra. Minden robbanásveszélyes zónához jóváhagyott termékeket kínálunk.

Kapcsolatfelvétel

Robbanásvédett tartály

Kínálatunkban megtalálhatók vezetőképes vagy antisztatikus tartályok, valamint robbanásvédett kialakítású hordók és IBC-k.

A robbanásvédett tartályokhoz

Folyadékelszívók és biztonsági porszívók

Porszívó folyadékok vagy por felszívásához a biztonságos felülettisztításhoz robbanásveszélyes területeken.

A biztonsági elszívókhoz

Acél kármentő tálcák

Azok a termékek, amelyek nem rendelkeznek saját potenciális gyújtóforrással, amely hatékony gyújtóforrássá válhat, nem tartoznak az ATEX irányelv hatálya alá, ezért címkézés nélkül használhatók robbanásveszélyes területeken. Ide tartoznak az acél kármentő tálcáink is. Az elektrosztatikus töltések hatékony földeléssel megelőzhetők.

Az acél kármentő tálcákhoz

Kiskanna kármentő tálcák acélból

Gyúlékony folyadékok kis tároló edényekben történő tárolására acélból készült kiskanna kármentő tálcák széles választékát kínáljuk. A kompakt méretű és könnyen használható DENIOS kiskanna kármentő tálcák álló különálló tálcaként vagy szállítóegységként használhatók EUR raklapokon.

Az acél kiskanna kármentő tálcákhoz

Vészzuhanyok

Die freistehende, beheizte und isolierte Körperdusche mit Augendusche wurde speziell für den Einsatz in Ex-Bereichen entwickelt.

A vészzuhanyokhoz

FALCON termékek földelő csatlakozóval

A FALCON az Ön válasza a veszélyes folyadékok biztonságos kezelésére és tárolására, valamint a célzott és hatékony adagolásra és tisztításra a különböző munkakörnyezetekben. Biztonsági tartályaink sokoldalúak, és úgy fejlesztettük ki őket, hogy megfeleljenek a legmagasabb biztonsági és hatékonysági előírásoknak.

A FLACON termékekhez

Földelő készlet kármentő tálcához

A veszélyes anyagok acél és rozsdamentes acél kármentő tálcákon történő biztonságos kezelése és tárolása során a helyes földelés elengedhetetlen a munkahelyi biztonság garantálásához. Az acél és rozsdamentes acél kármentő tálcák, valamint a rajtuk tárolt tartályok rendszeres földeléséhez készült földelőkészletünk gyorsan és biztonságosan rögzíthető minden tálca szélére.

A földelő készlethez

Letölthető anyagok

Tölt…

Robbanások megfékezése

Túlnyomásmentesítő fedél műszaki raktárrendszeréhez

Robbanás esetén az aktív biztonság érdekében túlnyomásmentesítő fedél szerelhető fel a műszaki raktárrendszer tetőterületére. Az ellenőrzött nyomáskiegyenlítés megakadályozza az olyan rossz helyzeteket, mint a helyiség tönkretétele, a dolgozók ajtónyitással történő veszélyeztetése vagy az ellenőrizetlen energia felszabadulása. A nyomáshullám eloszlása ​​után a nyomáscsökkentő berendezés automatikusan bezáródik és lezárja a raktárrendszert. A tűzvédelmi tulajdonságok megmaradnak.

A felszereltségekhez

Robbanásveszélyes légkör jelzőtáblák

Robbanásveszélyes légkör táblák

A robbanásveszélyes területek jelölésére szolgáló jelölőtáblák széles választékát is kínáljuk. Ez egy pillantás alatt megmutatja az alkalmazottaknak, hogy mely munkaterületeken van robbanásveszély, és mely területeken kell különösen óvatosnak lenni.

Kapcsolatfelvétel

Padlójelölések

A padlójelölések fontos szerepet játszanak a robbanásveszélyes területek biztonságában. Ugyanis az öntapadós jelölésekkel a robbanásveszélyes (Ex) zónák vizuálisan is feloszthatók és láthatóvá tehetők a veszélyzónák a dolgozók számára. Robbanásveszélyes területekre vonatkozó padlójelöléseink opcionálisan elérhetők az „Ex-Zone” semleges címkével vagy speciális információkkal nyomtatva (pl. „Ex-Zone 22”).

Kapcsolatfelvétel
Szívesen adunk Önnek tanácsot!

Akár telefonon, e-mailben, vagy személyesen a telephelyén - örömmel segítünk és tanácsot adunk Önnek. Lépjen kapcsolatba velünk!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Tölt…
i

Az ezen az oldalon található szakmai információkat gondosan, legjobb tudásunk és meggyőződésünk szerint állítottuk össze. A DENIOS GmbH mindazonáltal semmiféle garanciát vagy felelősséget nem vállal, legyen az akár szerződéses, kártérítéses, akár bármilyen más módon, az aktualitás, a teljesség és a helytállóság szempontjából - sem az olvasóval, sem harmadik féllel szemben. Az információ és a tartalom saját vagy harmadik fél céljaira történő felhasználása ezért saját felelősségére történik. A helyi és a jelenleg hatályos jogszabályok betartandóak.

Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket, küldjön e-mailt: info@denios.hu, vagy töltse ki az űrlapot, és mi a lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00