DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

Az ötlettől a termékig: Így jön létre a műanyag kármentő tálca

Gondolt már arra, hogy mi minden szükséges ahhoz, hogy egy műanyag kármentő tálca nagyobb biztonságot nyújtson cégében? Sok, a piacon ma már szabványos terméket eredetileg a DENIOS fejlesztett ki. Mi az ügyfélre koncentrálunk, hogy a veszélyes anyagok tárolását még biztonságosabbá, egyszerűbbé és működőképesebbé tegyük. Mind a fejlesztés, mind a gyártás során a magas minőségi szabványok elsődleges prioritást élveznek.

Innováció: A vásárlót szem előtt tartva fejlesztették ki

Ügyfeleink igényeinek figyelembe vételével és a mélyreható piaci megfigyelés révén folyamatosan feltárjuk a követelményeket és az optimalizálási lehetőségeket, és új termékekbe építjük be.

Elvileg bizonyos szabványméreteket a jogalkotó határoz meg - a kármentő tálca kialakítását és kivitelezését úgy alakítjuk ki, hogy az ne csak minden jogszabályi követelménynek megfeleljen, hanem kompromisszummentesen funkcionális és helyoptimalizált legyen.

A további hangsúly a kiegészítő funkciókon és szolgáltatásokon van, amelyek megkönnyítik a felhasználó mindennapi munkáját. Ilyen például a könnyű hozzáférés raklapemelővel vagy targoncával, az integrált lefejtő területek vagy a szivárgásellenőrzés.

Először elméleti számítási módszerekkel ellenőrizzük, hogy az egyes alkatrészek és a teljes termék megfelel-e az összes szükséges biztonsági kritériumnak, mint például a teherbírás és a stabilitás. A számításokat ezután gyakorlati tesztek igazolják egy prototípussal.

i

Alaptermékeink egyikeként a kármentő tálcát folyamatosan fejlesztjük – mert a feladatok és az ügyfelek igényei mindig újak és eltérőek. Több mint 500 modellünkkel a legszélesebb termékválasztékot kínáljuk egész Európában.

Ismeri már az új pro-line termékeket?

Az új, polietilénből (PE) készült, 2 vagy 4, egyenként 200 literes hordós kármentő tálcával maximális biztonságot és kényelmet kínálunk az agresszív folyadékok, például savak és lúgok tárolásánál. Modern, praktikus kialakítás innovatív jellemzőkkel:

 • Tálcatest öntött rácrostéllyal az optimalizált teherbírásért.
 • Varratmentes, abszolút folyadékzáró és modern kivitelben gyártva.
 • Telítettség jelző piros jelzéssel a nagyobb biztonság és kényelem érdekében.
 • A tálca és a rácsrostély teljes mértékben kémiailag rendkívül ellenálló polietilénből készült, DIBt jóváhagyással.
 • Integrált villazsebek minden oldalról való aláfoghatósághoz a rakodáshoz és szállításhoz.
 • Ergonomikus fogantyúkkal ellátott erős rácsrostély, könnyen eltávolítható, pl. szemrevételezéshez és/vagy tisztításhoz.

Gyakorlati tesztek és jóváhagyási eljárások

Tanúsítványaink révén biztosítjuk, hogy kármentő tálcáink minden jogszabályi követelménynek megfeleljenek. Németországban a műanyagból készült kármentő tálcákat úgynevezett „szabályozatlan építési terméknek” tekintik. Ehhez általános építésügyi hatósági engedélyünk van a Német Építéstechnikai Intézettől (DIBt). Az általános építésügyi hatósági engedélyek általában öt évig érvényesek, ezt követően meg kell hosszabbítani.

A DENIOS műanyag kármentő tálca akár 24 tonnás próbaterhelést is kibír*

Mielőtt jóváhagyást kérnénk, gyakorlati elővizsgálatokat végzünk egy független anyagvizsgáló intézettel együttműködve. Többek között a kármentő tálcá alábbi tulajdonságait veszik vizsgálat alá:

 • Stabilitás és tömörség (töltési tesztek homokzsákokkal vagy vízzel)
 • Terhelés vagy "forgalmi terhelés" (próbák előre gyártott acélsúlyokkal, PE kármentő tálcákkal, 4-szeres terheléssel)
 • Anyagellenállóság (ellenőrizzük azt is, hogy a felhasznált anyagok engedélyezettek-e)
 • UV-álló
 • További hosszú távú vizsgálatok az 500 mm-nél magasabb tálcák stabilitására

Amint megkapjuk a pozitív tesztjelentést, jóváhagyásra benyújtjuk a kérelmet. A jóváhagyás megadása után az anyagvizsgáló intézet egy kezdeti mintán ismét ellenőrzi, hogy az összes meghatározott minőségi szabvány teljesül-e.

*A példa a DENIOS classic-line kármentő tálcára vonatkozik 3 db 1000 literes IBC-hez: A Német Építéstechnikai Intézet (DIBt) általános építésfelügyeleti engedélyének megszerzéséhez a tálca 4-szeres terheléssel történő biztonságát legalább 30 percen keresztül tesztelni kell.

Házon belüli gyártás és minőségbiztosítás

A DENIOS kármentő tálcákat házon belül gyártják, hogy megfeleljenek a magas minőségi előírásoknak. A német Vízháztartásról szóló törvény (WHG) szerint minősített szakcég vagyunk, és megfelelünk a DIN EN 1090-2 szabvány szerinti acéltálcák gyártására vonatkozó minősítésnek.

Műanyag kármentő tálcáink polietilénből (PE), házon belüli rotációs műanyag öntéssel készülnek. A porított hőre lágyuló műanyagot üreges formákban olvadáspontig hevítik. A formák forgatásával a cseppfolyósított hőre lágyuló műanyag rétegről rétegre rakódik le a forma falára. Az eredmény: zökkenőmentesen gyártott, abszolút folyadékzáró tálcatest. A formákat előre elkészítjük házon belüli szerszámüzemünkben.

Mind az acél, mind a PE kármentő tálcák üzemi gyártásellenőrzését elvégezzük, és ezt egy elismert vizsgáló ügynökséggel ellenőriztetjük. Minden DENIOS termékhez mellékelünk egy rajzot, amelyen minden ellenőrizendő paraméter (pl. falvastagság és méretek) rögzítve van. Ezeket speciális mérőeszközzel rögzítjük, digitalizáljuk és elektronikus mérési jegyzőkönyvben rögzítjük. A rendszer automatikusan meghatározza, hogy az összes célérték teljesül-e. A kármentő tálca legfontosabb tulajdonságát, a tömítettségét is újra ellenőrzik és biztosítják. PE kármentő tálca esetén ez a falvastagság mérésével történik (rácsterv ellenőrzése). A PE formázómassza rendszeresen külső ellenőrzésnek van kitéve.

i

Mehr als 50.000 Auffangwannen werden jährlich bei DENIOS produziert.

Szívesen adunk Önnek tanácsot!

Akár telefonon, e-mailben, vagy személyesen a telephelyén - örömmel segítünk és tanácsot adunk Önnek. Lépjen kapcsolatba velünk!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Tölt…
i

Az ezen az oldalon található szakmai információkat gondosan, legjobb tudásunk és meggyőződésünk szerint állítottuk össze. A DENIOS GmbH mindazonáltal semmiféle garanciát vagy felelősséget nem vállal, legyen az akár szerződéses, kártérítéses, akár bármilyen más módon, az aktualitás, a teljesség és a helytállóság szempontjából - sem az olvasóval, sem harmadik féllel szemben. Az információ és a tartalom saját vagy harmadik fél céljaira történő felhasználása ezért saját felelősségére történik. A helyi és a jelenleg hatályos jogszabályok betartandóak.

Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket, küldjön e-mailt: info@denios.hu, vagy töltse ki az űrlapot, és mi a lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00