DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

Akkumulátor tesztlabor a Phoenix Testlabnál

Az elektromobilitás felkapott – és ezzel együtt a legjobb akkumulátor trükkös kérdése. Ennek ki kell bírnia a kedvezőtlen közúti környezeti viszonyokat, el kell viselnie a szélsőséges hőmérséklet-ingadozásokat, nedvességet és sót, vibrációt és rázkódást, és nem szabad engedni, hogy az EMC-oldalon megzavarják, vagy maga zavaróvá váljon. Ezeket a jellemzőket a Phoenix Testlab elemvizsgáló laboratóriumában vizsgálják.

A Phoenix Testlab a műszaki termékek független vizsgálólaboratóriuma és tanúsító intézete. A Phoenix Testlab egy műszaki szolgáltató cég, amely egy termék fejlesztésétől a piaci bevezetésig támogatja ügyfeleit. A szolgáltatás nemcsak a termékek műszaki tesztelését, hanem a jóváhagyási és approbációs eljárások nemzetközi lebonyolítását is magában foglalja.

Kihívás és feladat

Az észak-rajna-vesztfáliai blombergi központban a cégnek új akkumulátor-tesztlaboratóriumra volt szüksége a lítium-ion akkumulátorok és modulok tesztelésére, amelyeket többek között az elektromobilitás és a szoláris technológia területén használnak. Az alkalmazottak biztonsági szempontjai, a tesztkörnyezet és a tesztobjektum központi szerepet játszottak.

A következő vizsgálatokat kellett elvégezni:

  • Hőmérséklet- és klímaváltozási vizsgálatok

  • Rezgés- és sokkvizsgálatok

  • Korróziós és mérgező gáz vizsgálatok

  • Elektromágneses kompatibilitás vizsgálata

  • Akkumulátorok ciklizálása

Megoldás

A DENIOS a műszaki/biztonsági helyiségei alapján a megrendelővel szoros együttműködésben kifejlesztette az akkumulátorok ellenőrzött átmeneti tárolásának rendszerét. Erre a célra DIBt engedéllyel rendelkező 90 perces tűzvédelmi rendszereket használnak. A Li-ion akkumulátorok veszélyes tulajdonságaira tekintettel ezek a rendszerek megfelelő biztonsági berendezésekkel vannak felszerelve, mint például légkondicionálás, mesterséges szellőztetés és nyomáscsökkentő területek.

Eredmény és ügyfélelőnyök

Ezzel a jól bevált megoldással a Phoenix Testlab hatékonyan tudta megtervezni a teljes folyamatláncot, és ezzel egyidejűleg a legmagasabb szintű biztonságot elérni az alkalmazottak számára.

Hozzáillő termékek megtekintése

Lítium-akkumulátor teszthelyiségek

Hogyan teszteli pontosan és biztonságosan az üzleti életben használt lítium-akkumulátorokat? Örömmel támogatjuk Önt igényeinek meghatározásában.

A választékhoz

Felszereltségek lítium tárolókhoz

Használja a különféle DENIOS termékeket raktárrendszere egyéni felszereléséhez.

A választékhoz

Vegye igénybe szaktanácsadásunkat!

Az ügyfélspecifikus tanácsadás, a szolgáltatások és a termékek sokszínűsége az erősségeink közé tartozik.

Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére a telephelyén is!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Tölt…
Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket, küldjön e-mailt: info@denios.hu, vagy töltse ki az űrlapot, és mi a lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00