DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

Akkumulátor tesztlabor a Phoenix Testlabnál

Az elektromobilitás felkapott – és ezzel együtt a legjobb akkumulátor trükkös kérdése. Ennek ki kell bírnia a kedvezőtlen közúti környezeti viszonyokat, el kell viselnie a szélsőséges hőmérséklet-ingadozásokat, nedvességet és sót, vibrációt és rázkódást, és nem szabad engedni, hogy az EMC-oldalon megzavarják, vagy maga zavaróvá váljon. Ezeket a jellemzőket a Phoenix Testlab elemvizsgáló laboratóriumában vizsgálják.

A Phoenix Testlab a műszaki termékek független vizsgálólaboratóriuma és tanúsító intézete. A Phoenix Testlab egy műszaki szolgáltató cég, amely egy termék fejlesztésétől a piaci bevezetésig támogatja ügyfeleit. A szolgáltatás nemcsak a termékek műszaki tesztelését, hanem a jóváhagyási és approbációs eljárások nemzetközi lebonyolítását is magában foglalja.

Kihívás és feladat

Az észak-rajna-vesztfáliai blombergi központban a cégnek új akkumulátor-tesztlaboratóriumra volt szüksége a lítium-ion akkumulátorok és modulok tesztelésére, amelyeket többek között az elektromobilitás és a szoláris technológia területén használnak. Az alkalmazottak biztonsági szempontjai, a tesztkörnyezet és a tesztobjektum központi szerepet játszottak.

A következő vizsgálatokat kellett elvégezni:

  • Hőmérséklet- és klímaváltozási vizsgálatok

  • Rezgés- és sokkvizsgálatok

  • Korróziós és mérgező gáz vizsgálatok

  • Elektromágneses kompatibilitás vizsgálata

  • Akkumulátorok ciklizálása

Megoldás

A DENIOS a műszaki/biztonsági helyiségei alapján a megrendelővel szoros együttműködésben kifejlesztette az akkumulátorok ellenőrzött átmeneti tárolásának rendszerét. Erre a célra DIBt engedéllyel rendelkező 90 perces tűzvédelmi rendszereket használnak. A Li-ion akkumulátorok veszélyes tulajdonságaira tekintettel ezek a rendszerek megfelelő biztonsági berendezésekkel vannak felszerelve, mint például légkondicionálás, mesterséges szellőztetés és nyomáscsökkentő területek.

Eredmény és ügyfélelőnyök

Ezzel a jól bevált megoldással a Phoenix Testlab hatékonyan tudta megtervezni a teljes folyamatláncot, és ezzel egyidejűleg a legmagasabb szintű biztonságot elérni az alkalmazottak számára.

Hozzáillő termékek megtekintése

Lítium-akkumulátor teszthelyiségek

Hogyan teszteli pontosan és biztonságosan az üzleti életben használt lítium-akkumulátorokat? Örömmel támogatjuk Önt igényeinek meghatározásában.

A választékhoz

Felszereltségek lítium tárolókhoz

Használja a különféle DENIOS termékeket raktárrendszere egyéni felszereléséhez.

A választékhoz

Vegye igénybe szaktanácsadásunkat!

Az ügyfélspecifikus tanácsadás, a szolgáltatások és a termékek sokszínűsége az erősségeink közé tartozik.

Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére a telephelyén is!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Esettanulmány

E-mobilitás: elektromos jármű akkumulátorok és lítium akkumulátorcellák biztonságos tárolása

A DENIOS egy raktárhelyiség kialakítására kapott megbízást a lítium elektromos jármű akkumulátorok és lítium akkumulátorcellák számára az autóipar elektromos és elektronikai fejlesztése céljából. A kültéren telepített rendszer általános építésügyi hatósági engedélyt, 90 perces kívül-belül tűzvédelmet és ügyfélspecifikus berendezéseket kínál.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Akkumulátor tesztlabor a Phoenix Testlabnál

A Phoenix Testlab a Phoenix Contact Group vállalata. A DENIOS egy rendszert gyártott a lítium-ion akkumulátorok tesztelésére, amely öt különböző vizsgálati körülményt tudott szimulálni. A tűzvédelmi rendszer biztosította a munkavállalók védelmét, és hatékonyan tervezte meg a teljes folyamatláncot.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Próbahelyiség helyhez kötött energiatárolókhoz

A Voltavision GmbH egy kutatási és fejlesztési szolgáltató, amely tesztrendszereket üzemeltet. A vállalatnak külön tűzszakaszra volt szüksége. A DENIOS-szal együttműködve megépült egy 90 perces tűzállóságú klímakonténer, amely minden lehetséges kockázatot ki tudott küszöbölni.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Dekontaminációs helyiség a Müncheni Műszaki Egyetem számára

A müncheni Műszaki Egyetemnek olyan dekontaminációs helyiségre volt szüksége, amelyben felületesen szennyezett eszközöket és alkatrészeket lehetett tisztítani. A DENIOS House-in-House-rendszerként dekontaminációs konténert biztosított, hogy a munkavállalók biztonságosan végezhessék munkályukat.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Lítium-ion akkumulátorok tárolása

A KTM Sportmotorcycle AG Ausztria motorkerékpárokat gyárt. A lítium-ion akkumulátorok tárolására szolgáló veszélyes anyag tárolók gyártásánál a DENIOS az akkumulátor gyártó cég iránymutatásait is figyelembe vette. Műszaki- és biztonsági helyiséget alakítottak ki, amely minden jogi követelménynek megfelel.

Továbbolvasás
Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket vagy töltse ki az űrlapot.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00