DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

Akár 18.000 liter felmelegítése mindössze 15 m²-en

Ügyfelünk olyan technológiai segédanyagok gyártására specializálódott, mint például a formaleválasztó anyagok és a leválasztószerek. Termékeivel az ipari ágazatok széles köréből származó vállalatokat lát el. A gyártási folyamat lényeges része a nyersanyagok hőmérséklet-szabályozott cseppfolyósítása a további feldolgozáshoz. Ehhez az ügyfélnek olyan testre szabott hőkamrára volt szüksége, amely megfelel az egyedi követelményeknek.

Kihívás és feladat

Nagy kapacitás a legkisebb helyen: A különleges kihívás: Az ügyfél telephelyén a gyártási terület már teljesen ki volt használva, és bővítésre nem volt lehetőség. További korlátozások merültek fel a már meglévő gyalogos- és targoncás közlekedési útvonalak miatt, amelyek használatát az új üzem nem akadályozhatta. Az új üzem számára csak nagyon kis alapterület állt rendelkezésre egy előraktározási területen, amelyet a lehető leggazdaságosabban kellett kihasználni. Ennek ellenére az alkalmazott hőkamra feldolgozási kapacitásának természetesen meg kellett felelnie a vállalat termelési terhelésének. A DENIOS az ügyféllel együtt olyan megoldási koncepciót tudott kidolgozni, amely mindezen követelményeknek megfelelt.

Megoldás

A vegyi anyagok száma megnőtt: A szükséges kapacitás megvalósítása érdekében a hőkamrát három szintre tervezték, így nagy tárolókapacitású, magasan elhelyezett tárolókapacitás jött létre. Így a rendszer akár 18 IBC-t vagy 72 hordót is képes tárolni - mindössze 15 m² alapterületen. A beépített, 2000 literes, tanúsított kármentő tálca biztosítja a német Vízháztartásról szóló törvény (WHG) követelményeinek való megfelelést. Annak érdekében, hogy az üzemi közlekedési útvonalakat ne korlátozzák, különösen helytakarékos egyszárnyú ajtókat építettek be. Ez biztosítja, hogy a rendszer nyitott ajtók esetén sem jelent akadályt a gyalogos- és targoncavezető forgalom számára. Előnyös mellékhatás: az ajtók nyitásakor kisebb a hőmérsékletveszteség is.

A gőzfűtési rendszerrel az ügyfél egy különösen erőforrás-takarékos energiaforrást választott - a meglévő technológiai hő így hatékonyan felhasználható a nyersanyagok termikus feldolgozására. A megfelelő viszkozitás elérése érdekében a 80 kW fűtőteljesítményű hőkamra lehetővé teszi a vegyszerek állandó 60 °C-on történő felmelegítését (akár 120 °C is lehetséges). Óránként 8000 m³ levegő keringetése biztosítja minden egyes tartály számára a szükséges hőt. A légterelő lemezek biztosítják a homogén hőmérsékleteloszlást a rendszerben.

Okos rakodás a "Pushback Trolley/raklaptoló sín" rendszerrel: A hőkamra összesen 9 polcán egyenként elegendő hely van két egymás mögött álló raklap elhelyezésére. A rendszer háromszintes felépítése miatt felmerült az egyszerű és biztonságos rakodási rendszer kérdése. Megfelelő megoldásként a hőkamrát egy praktikus "Pushback Trolley/raklaptoló sín" rendszerrel szerelték fel. Ez lehetővé teszi, hogy a raklapokat az "utolsót be, elsőt ki" elv szerint lehessen rakodni. A raklapokat targoncával helyezik el a mozgatható kocsikra, amelyek az állványtérben lévő sínrendszeren futnak. A raktározás során először a felső kocsira rakodnak be egy raklapot. Amikor egy másik raklapot helyeznek el, az tovább tolja a kocsit a rendszerben. A kitárolás fordított sorrendben történik. Praktikus: A raklapok hosszirányban és keresztben is elhelyezhetők. További előny a klasszikus gravitációs görgős szállítószalagokkal szemben: A sín dőlése ellenére a raklapok vízszintes helyzetben vannak. A be- és kirakodás során nem szükséges a rakományemelő készüléket megdönteni ennek kiegyenlítésére. Ez nagyobb biztonságot eredményez, különösen a harmadik szinten.

Jól védett a tűz és a zaj ellen: A mindennapi munka során az emberek és a környezet védelmének mindig előtérben kell állnia. Ezért a professzionális biztonságtechnika nem hiányozhatott ebből a projektből. A hőkamra ezért többek között egy ügyfél-kompatibilis tűzjelző rendszerrel is rendelkezik. Bár a hőkamra közelében nincs állandó munkaterület, az árukat időnként egy közeli számítógépes munkaállomáson kell lefoglalni. Az érintett alkalmazottak védelme érdekében ezért az egész rendszert hangszigeteltre tervezték.

Eredmény és ügyfélelőnyök

Az ügyfél egyedi igényeinek megfelelő, testre szabott hőkamrát kapott. A rendelkezésre álló kis alapterület ellenére sikerült olyan megoldást találni, amely a teljes szükséges kapacitás felfűtésére alkalmas. A háromszintes építmény kényelmes feltöltése érdekében a hőkamrát hatékony rakodórendszerrel látták el.

Hozzáillő termékek megtekintése

Hőkamrák

Hőkamrák a DENIOS-tól: Pontos és biztonságos hőkezelés!

A választékhoz

Felszereltségek termotechnikához

Szükség szerint szerelje fel hőkamráját! Örömmel adunk ebben tanácsot.

A választékhoz

Vegye igénybe szaktanácsadásunkat!

Az ügyfélspecifikus tanácsadás, a szolgáltatások és a termékek sokszínűsége az erősségeink közé tartozik.

Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére a telephelyén is!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Tölt…
Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket, küldjön e-mailt: info@denios.hu, vagy töltse ki az űrlapot, és mi a lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00