DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

A lítiumcellák gyártója a DENIOS veszélyesanyag-tárolójára támaszkodik

A lítium-ion cellák gyártói világszerte terjeszkednek. Annak érdekében, hogy ne veszítsenek értékes időt az új gyártóüzemek létrehozásakor, moduláris és kulcsrakész megoldásokra támaszkodnak. Egy lítiumcellagyártó a DENIOS-tól rendelt meg egy teszthelyiséget a terméktesztek elvégzéséhez. A zárt rendszer általános építésügyi engedélyt, 90 perces tűzvédelmet biztosít belülről és kívülről, az érzékeny technológiához klimatikusan igazodó munkakörnyezetet és az igényes tevékenységekhez ügyfélspecifikus berendezéseket.

Kihívás és feladat

A gyártó azt tervezi, hogy rendszeres teszteket végez a termék magas minőségének biztosítása érdekében. Ez magában foglalja a lítiumcellák nyers komponensekre történő szétszerelését is. Mivel a légköri nedvességgel való érintkezés elegendő ahhoz, hogy a lítiumvegyületek meggyulladjanak, ezeket a vizsgálatokat ellenőrzött munkakörnyezetben kell elvégezni.

Megoldás

Az integrált páramentesítés minimalizálja a tűzveszélyt a veszélyesanyag-tárolóban: A DENIOS az ügyféllel szorosan egyeztetve egy önálló, műszaki helyiségrendszert hozott létre az igényes tevékenységekhez. Az ügyfélspecifikus megoldás a szabványosított WFP-X 22 veszélyesanyag-tároló alapján készült, amely már 90 perces (F 90) tűzvédelemmel és rugalmas felszereltségi lehetőségekkel rendelkezik.

A felszereltség a tervezett tevékenységekhez igazodik:

 • A helyiségrendszer egy bejárati és egy szétszerelési részre van osztva.

 • A szétszerelési területet párementesítő rendszerrel kötik össze a páratartalom alacsonyan tartása és a tűzveszély minimálisra csökkentése érdekében.

 • A légkondicionáló állandó 20°C +/- 2K hőmérsékletet állít elő.

 • A két terület elválasztását egy zárral ellátott válaszfal biztosítja.

 • A belépési jogosultságot a bejárati terület páratartalma szabályozza, hogy ne befolyásolja a szerelési helyiség klímáját az ajtó kinyitásakor.

 • A munkaterületen egy további kijárati ajtó szolgál menekülési útvonalként vészhelyzet esetén.

 • Négy mobil kézi tűzoltó készülék van felszerelve különböző helyekre a gyors hozzáférés érdekében.

A biztonság a vizsgálóterem minden elemében jelen van:

 • Az ajtókon és a külső falakon elhelyezett ablakok, valamint a videómegfigyelés kívülről történő megfigyelést és további személyes biztonságot nyújtanak.

 • A külső burkolat, beleértve az ablakokat és a kábel- és csőátvezetéseket is, tűzálló (F 90).

 • A padló antisztatikus és vegyszerálló.

 • A vészvilágítás lehetővé teszi a munka gondos elvégzését áramkimaradás esetén is.

 • A vészjelzés minden esetben három kézi jelzésadóval és két tűzjelzővel indítható, és mind akusztikusan, mind vizuálisan történik.

 • Baleset esetén egy összetett vezérlőrendszeren keresztül további védelmi intézkedések kerülnek feltérképezésre.

A szétszerelési munkaállomáshoz az ügyfél egy AT Compact típusú, légelszívó funkcióval ellátott DENIOS munkaasztal mellett döntött. A munkafelület kifejezetten az alkalmazáshoz készült műanyagból. Erőteljes ventilátorok biztosítják a környezetből a légáramlást az elszívóléc irányába. A belépő nyílásnál akár 0,5 m/s légsebességgel a munkaterületen lévő káros anyagok és kibocsátások biztonságosan felfoghatók, hatékonyan visszatarthatók és elszívhatók. A Compact munkaasztal lehajtható biztonsági elülső ablaka megvédi a dolgozót a kibocsátásoktól. A gázérzékelő riasztást jelez, amint hidrogénkoncentrációt észlel.

Három további, elszívó funkció nélküli munkaasztal bővíti a munkaterületet a biztonságos munkavégzés érdekében. Több 230 V-os aljzat és fényerőszabályozható LED-világítás egészíti ki az egyes helyiségek felszerelését.

Videó: Betekintés egy lítium teszhelyiségbe

Eredmény és ügyfélelőnyök

Teljes körű nyugalom egy központi DENIOS projektmenedzserrel: Az építési projektekben általában sok különböző szakma és vállalkozó vesz részt. Ezzel együtt jár a koordinációs problémák és az információhiány kockázata. A DENIOS a kulcsrakész műszaki helyiségrendszerek szállítójaként és gyártójaként minden szakértővel rendelkezik. A leírt projektben az ügyfélnek már a kezdetektől fogva előnyére vált, hogy egy központi kapcsolattartó állt rendelkezésére. Egy projektmérnök állt az ügyfél mellett a teljes projektkoordináció során, az igényfelméréstől a kulcsrakész átadásig. A közvetlen kommunikációnak és a különböző szakosztályok belső koordinációjának köszönhetően az ügyfél igényeit interfészveszteségek nélkül vették át és valósították meg. A közös párbeszéd döntően hozzájárult az ésszerű és gazdaságos koncepcióhoz. A DENIOS-t a veszélyes anyagok tárolása terén betöltött piacvezető szerepe, a meglévő tűzvédelmi engedélyek, valamint a lítium energiatároló rendszerek tárolására és tesztelésére szolgáló tároló- és vizsgálóhelyiségekre vonatkozó, régóta fennálló, széles körű referenciák is indokolta a DENIOS megbízását.

Hozzáillő termékek megtekintése

Lítium-akkumulátor teszthelyiségek

Hogyan teszteli pontosan és biztonságosan az üzleti életben használt lítium-akkumulátorokat? Örömmel támogatjuk Önt igényeinek meghatározásában.

A választékhoz

Felszereltségek lítium tárolókhoz

Használja a különféle DENIOS termékeket raktárrendszere egyéni felszereléséhez.

A választékhoz

Vegye igénybe szaktanácsadásunkat!

Az ügyfélspecifikus tanácsadás, a szolgáltatások és a termékek sokszínűsége az erősségeink közé tartozik.

Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére a telephelyén is!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Tölt…
Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket, küldjön e-mailt: info@denios.hu, vagy töltse ki az űrlapot, és mi a lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00