DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

A hatékonyan méretezett klímatechnológia jelentős megtakarítási lehetőségeket kínál

Egy dán székhelyű gyógyszeripari vállalat vezető szerepet tölt be a súlyos neurológiai és neurodegeneratív betegségek kezelésére szolgáló gyógyszerek kifejlesztésében. Sikerét részben a vezető neurológusokkal és idegtudósokkal való szoros együttműködésének köszönheti. A beszállítók kiválasztásánál is szigorú minőségi kritériumokat alkalmaznak, és magas szintű szakmaiságot követelnek meg. A gyártási folyamat során a nyersanyagok tárolásához, előkészítéséhez és biztosításához a gyógyszeripari vállalatnak GMP-konform klímaberendezési megoldásra volt szüksége. A DENIOS kiemelkedő szaktanácsadási szakértelemmel, az ügyfélre optimálisan szabott koncepcióval és a tervezéstől a szállításig tartó holisztikus megoldással meggyőző volt.

Kihívás és feladat

A kromatográfiás gyantákat fehérjetisztításhoz használják, és azokat szisztematikusan, pontosan meghatározott hőmérséklet-tartományban kell tárolni és készenlétben tartani. A meghatározott hőmérsékleti tartományokat mindenkor be kell tartani és a GMP-nek megfelelő módon dokumentálni kell. A nyersanyagok gyúlékonysága miatt tűz- és robbanásvédelmi intézkedésekről kell gondoskodni. A gyógyszergyártó a DENIOS-ban megtalálta a megfelelő partnert a tanácsadáshoz, tervezéshez és a megfelelő rendszer szállításához. A nagy mennyiségű nyersanyag, főként hordók miatt az ügyfél húsz klímakamrába kívánt beruházni, üzembiztos, redundáns kivitelben. Az ügyfél által elképzelt koncepció nagyon magas költségeket, nagy helyigényt és sok karbantartást jelentett volna. Egy részletes igényelemzést követően a DENIOS mérnökei jelentősen racionalizálni tudták a koncepciót, és drasztikusan csökkenteni tudták a tervezett beruházási összeget.

Megoldás

A DENIOS által kifejlesztett koncepció öt klímakamrán alapul. Az öt kamra mindegyikében négy különálló klímakamrát hoznak létre a válaszfalak. Mindegyik klímakamrát extra mélyre tervezték, és mindkét oldalról hozzáférhetőre. Az egyes kamrák hűtéséről egy redundáns osztott klímaberendezés gondoskodik, amely a légkondicionált levegőt intelligens módon osztja el az egyes helyiségekben. Így a légkondicionáló egységek számát is jelentősen csökkentették. Két hőmérsékleti tartományt határoztak meg, +5 °C (±3 K) és +20 °C (±5 K), amelyeket mind az öt kamra reprodukálni tud. A kamrák négy rekesze kísérőfűtéssel rendelkezik, amelyek biztosítják a pontos hőmérséklet-szabályozást. Így a (például az anyagmozgatásból adódó) ingadozásokra gyorsan lehet reagálni. A mestrséges szellőzőrendszerek ellensúlyozzák a hőmérséklet emelkedését, és szükség esetén hideg levegőt engednek be. Ezenkívül minden helyiséget gázérzékelővel felügyelnek. Ha a gázkoncentráció egy meghatározott határérték fölé emelkedik, a mestrséges szellőztetés bekapcsol, és biztosítja a légcserét. A folyamatos szellőzéshez képest így az energiaköltségek jelentősen csökkennek. A tűzvédelmi koncepciónak való megfelelés érdekében a klimatikus kamrák A1 minőségi osztályú (EI 120) tűzvédelmi szigeteléssel rendelkeznek. Füstérzékelők figyelik a belső helyiségeket, és vészhelyzet esetén riasztást adnak. A beépített sprinklerrendszerek a gyors tűzoltást szolgálják.

Eredmény és ügyfélelőnyök

A DENIOS kritikusan szemügyre vette az ügyfél által biztosított rendszertervet, és egy lényegesen hatékonyabb megoldást dolgozott ki. A DENIOS által végzett igényelemzés és a professzionális tervezés egyértelmű megtakarítási lehetőségeket mutatott az ügyfélnek, ugyanolyan magas szintű teljesítmény, minőség és biztonság mellett. A 6 hetes gyári átvételi teszt során az ügyfél által külön megbízott külső auditor meggyőződhetett a rendszer minőségéről. Az intelligens rendszerirányításnak és az energiafogyasztó alkatrészek optimális kialakításának köszönhetően az ügyfél nagy megtakarítási potenciált ért el az energia- és karbantartási követelmények tekintetében.

Hozzáillő termékek megtekintése

Hűtőrendszerek és légkondicionáló rendszerek

A DENIOS hűtőkamra különösen energiatakarékos, akár 50%-os energiamegtakarítással. Legfeljebb 16 IBC vagy 24 hordó tárolható 0° és 35° közötti hőmérséklettartományban.

A választékhoz

Felszereltségek termotechnikához

Szükség szerint szerelje fel hőkamráját! Örömmel adunk ebben tanácsot.

A választékhoz

Vegye igénybe szaktanácsadásunkat!

Az ügyfélspecifikus tanácsadás, a szolgáltatások és a termékek sokszínűsége az erősségeink közé tartozik.

Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére a telephelyén is!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Tölt…
Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket, küldjön e-mailt: info@denios.hu, vagy töltse ki az űrlapot, és mi a lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00