DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

Gyúlékony folyadékok tárolása a Stadler AG gyártásási területén belül

A Stadler Fahrzeuge AG több mint 6 évtizede ismert a személyszállításra szánt vasúti járművek gyártásáról. A zürichi alapítású Stadler ma Európában és az Egyesült Államokban leányvállalatok széles hálózatával rendelkezik. Az Altenrheinben (St. Gallen kanton) található üzemet a emeletes motorvonatok szakértői központjának tekintik. Többek között a svájci piacra szánt villamosokat is itt gyártják. A gyártás során rendszeresen használnak gyúlékony folyadékokat, amelyeknek gyorsan hozzáférhetőnek kell lenniük.

Kihívás és feladat

A Stadlernek ezeket az anyagokat a nyitott és tágas szerelőcsarnok közelében kellett elhelyeznie. A tartályok méreteinek széles skáláját használják, 5 és 60 liter között, akár 450 literes kapacitásig. A probléma: nem volt kijelölt tűzvédelmi terület az anyagok tárolására, nem volt megfelelő szellőzés és nem voltak robbanásvédett zónák. Ezenkívül nem volt hely a nyomás alatt lévő gázpalackok gyűjtésére, amelyeket a gyúlékony anyagoktól elkülönítve kell tárolni. A Stadler illetékesei megfelelő partnert kerestek a projekt megvalósításához. A döntő megoldást a wettingeni DENIOS biztonsági szakértői adták.

Megoldás

Egy WFP típusú DENIOS tűzvédelmi raktárkonténert terveztek, amely mindössze 10 m² alapterületen kellett, hogy megfeleljen a Stadler AG összes követelményének. A raktár hozzáférhető és a 90 perces tűzvédelmi szabványnak megfelelő teljes körű tűzvédelemmel rendelkezik. A raktár belső terét gyárilag 1-es robbanásvédelmi zónára tervezték, hogy megfeleljen a nemzetközi robbanásvédelmi előírásoknak. Az integrált állványrendszerek optimálisan kihasználják a helyet, és elegendő helyet biztosítanak a kis tároló edények tárolására. A világítás, a mesterséges szellőzés és a tűzérzékelők biztosítják a könnyű használatot és a szükséges biztonságot a gyúlékony folyadékok nyílt tárolásához. A rendszer acél kármentő tálcával rendelkezik, amely akár 1350 liter szivárgó folyadékot is képes befogadni. A feldolgozott acél kémiailag és mechanikailag ellenálló. A tűzérzékelő vészhelyzetben biztosítja az ajtók automatikus záródását. A nyomás alatt lévő gáztartályok számára tűzbiztos veszélyesanyag-tároló szekrényt állítottak fel.

Eredmény és ügyfélelőnyök

A DENIOS-szal megvalósított tárolási megoldás nemcsak az összes hivatalos követelménynek és műszaki szabványnak felel meg. A DENIOS minden terméket házon belül gyárt, és garantálja a szakszerű telepítést az ügyfél helyszínén. Ez azt jelenti, hogy az ügyfél vállalata olyan teljes körű szolgáltatást kap a tervezéstől a gyártáson át a karbantartásig, amelyet ebben a formában egyetlen más szállító sem tud nyújtani. A Stadler AG speciális esetében a megoldás további hozzáadott értéket kínál az ügyfél számára: a rendszer mobil, és szükség esetén áthelyezhető a vállalat egy másik helyére vagy a külső területre, feltéve, hogy a szükséges biztonsági előírások ott is teljesülnek.

Hozzáillő termékek megtekintése

Tűzvédelmi raktárkonténerek

A DENIOS tűzvédelmi raktárkonténerek kétoldali megbízható T 90 (REI 90) tűzvédelmet kínálnak. Használja ki a tűzvédelmi raktárak ellenőrzött biztonságának előnyeit!

A választékhoz

Felszereltségek veszélyesanyag-tárolóhoz

Tekintse meg a felszereltségi lehetőségeket a veszélyesanyag-tárolókhoz, a tűzvédelmi raktárkonténerekhez, valamint a peroxid- és lítium-ion akkumulátorok tárolókhoz.

A választékhoz

Vegye igénybe szaktanácsadásunkat!

Az ügyfélspecifikus tanácsadás, a szolgáltatások és a termékek sokszínűsége az erősségeink közé tartozik.

Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére a telephelyén is!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Tölt…
Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Szívesen adunk önnek tanácsot!

Hívjon minket, küldjön e-mailt: info@denios.hu, vagy töltse ki az űrlapot, és mi a lehető leghamarabb válaszolunk Önnek.

H – Cs: 8:00 – 17:00 | P 8:00 – 14:00