DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

Oldószerek, kötőanyagok és ragasztók tárolása kis tároló edényekben Bécs város tömegközlekedési vállalatánál

A Wiener Linien GmbH & Co KG 100 %-ban a Wiener Stadtwerke Holding AG leányvállalata. Ezáltal közvetve Bécs tulajdonában van és sokrétű felelősség hárul rá a város megbízásai kapcsán. A zökkenőmentesen működő helyi és helyközi tömegközlekedés tehermentesíti az utakat és előfeltétele a gyors előrejutásnak a kereskedelmi célú szállítás során. A tömegközlekedési eszközök használata nem utolsó sorban a károsanyag-kibocsátást is csökkenti és így jelentősen hozzájárul a környezetvédelemhez.

Kihívás és feladat

Bécs városának közlekedési vállalataként a Wiener Linien mintegy 120 metró-, autóbusz- és villamos-vonalat üzemeltet. Ezáltal nem csupán a városképet alakítja, hanem a mobilitást és a magas életminőséget is biztosítja a Duna-parti metropoliszban. A műanyag egységek (pl. kagylós székek) gyártó- és javítóüzemében használt gyúlékony folyadékok, mint az oldószerek, ragasztók és térhálósító (keményítő) kompozitok kisméretű edényekben történő tárolásához a vállalatnak szüksége volt egy raktárra, amely nem csupán a hőmérsékleti ingadozások ellen nyújt védelmet, hanem egyúttal a tűzvédelmi előírásoknak is megfelel. Helyhiány miatt a már meglévő raktár bővítése nem volt lehetséges. Ezt a területet kellett tehát a lecsupaszított és modernizált üzemcsarnokba integrálni. Mivel a megrendelő akadálymentes megközelíthetőséget kívánt, ezért a raktárat hozzáigazítottuk a megbízó által a konténer fogadására kialakított mélyedéshez.

Megoldás

A feladatkiírás alapos elemzését követően a DENIOS szakértői egy tűzvédelmi konténerből, valamint egy "hűtőcellából" álló kombinációt javasoltak. A választás egy 8 m² alapterületű, BMC-M 360 típusú, bejárható F90-tűzvédelmi konténerre esett. Az integrált kiskanna-polcokkal együtt optimális megoldást kaptunk a rendelkezésre álló hely és az elegendő tárolási kapacitás kombinációjára. Annak érdekében, hogy a belső tér védve legyen a hőmérsékleti ingadozások ellen, a konténert temperált kivitelben készítettük el. Egy split klímaberendezés beépítésével így a tárolás során biztosítható a konstans + 4 °C és + 8 °C közötti hőmérséklettartomány. Mind a fűtés, mind a belső világítás robbanásvédett kivitelben készültek el.

Eredmény és ügyfélelőnyök

Ügyfelünk egy rövid tervezési és felkészülési időszakot követően olyan kész tárolási rendszert kapott, amely minden, a tűz- és robbanásvédelemmel, valamint a temperált tárolással kapcsolatban megfogalmazott elvárásának maximálisan megfelelt. Ennek során profitált a sztenderdizált DENIOS-megoldásokból a tűzvédelmi raktárkonténerek terén, így a gyors szállítás mellett a vonzó ár-érték arány is lehetővé vált.

Hozzáillő termékek felfedezése

Tűzvédelmi raktárkonténerek

A DENIOS tűzvédelmi raktárkonténerek kétoldali megbízható T 90 (REI 90) tűzvédelmet kínálnak. Használja ki a tűzvédelmi raktárak ellenőrzött biztonságának előnyeit!

A választékhoz

Hűtőrendszerek és légkondicionáló rendszerek

A DENIOS hűtőkamra különösen energiatakarékos, akár 50%-os energiamegtakarítással. Legfeljebb 16 IBC vagy 24 hordó tárolható 0° és 35° közötti hőmérséklettartományban.

A választékhoz

Vegye igénybe szaktanácsadásunkat!

Az ügyfélspecifikus tanácsadás, a szolgáltatások és a termékek sokszínűsége az erősségeink közé tartozik.

Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére a telephelyén is!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Termékvilág

Biztonság robbanásveszélyes területen

A DENIOS-nál minden olyan termékcsaládot megtalál, amely a robbanásvédelemmel kapcsolatos, és nem hagy kívánnivalót maga után. Ez több mint 2000 robbanásveszélyes területen használható terméket tartalmaz, amelyekkel a robbanásvédelmi intézkedések mind a 3 szintjét lefedheti. Cikkünkben ezekről kaphat áttekintést.

Továbbolvasás
Esettenulmány

Hőkamra a sivatagban

A Qatar Airways légitársaságnak minden más légitársasághoz hasonló vészcsúszdái vannak. Ezek nagy hőmérséklet ingadozásnak vannak kitéve. Ezért a DENIOS klímakamrákban vizsgálatokat végeztek az anyag esetleges eltéréseiről. A DENIOS terméke így aktívan hozzájárult a sivatagi állam repülésbiztonságához.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Hajtógázas (aeroszolos) palackok tárolása a motorkerékpár gyártó KTM-nél

A KTM ausztiai motorkerékpár gyártó cégnek a gyártási folyamataiban szüksége van aeroszolos palackok használatára. A DENIOS olyan megoldást fejlesztett ki, amely nemcsak az ügyfél raktárkövetelményeit teljesítette. Az általunk gyártott veszélyes anyag konténer megfelel az osztrák vízügyi törvény szigorú követelményeinek.

Továbbolvasás
Esettanulmény

Oldószerek, kötőanyagok és ragasztók tárolása kis tároló edényekben Bécs város tömegközlekedési vállalatánál

Az oldószerek, kötőanyagok és ragasztók a járművek karbantartásához napi szinten hozzátartoznak. Ezeknek a veszélyes anyagoknak, amelyeket általában kis tátoló edényekben tárolnak, a Wiener Linien, a bécsi város tömegközlekedési vállalatának szüksége volt egy helytakarékos veszélyes anyag raktárra, amely nemcsak tűzvédelmmel van ellátva, hanem a hőmérséklet ingadozásaival szemben is védelmet biztosít.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Veszélyesanyag-tárolás az Airbus-nál

DENIOS veszélyes munkahelyet integrált egy REI90-es minősítéssel rendelkező tűzvédelmi konténerbe Finkenwerderben az Airbus-nál, ezzel létrehozva egy központi tűzvédelmi szakaszt egy hagyományos szerelő csarnokban. A DENIOS megoldást adott festékek és lakkok tárolására. Ugyanakkor a munkavállalók közvetlenül és biztonságosan végezhetnek festő- és lakkozó munkát.

Továbbolvasás
Útmutató

Veszélyesanyag-tároló helyes megtervezése

Egy veszélyesanyag-raktár megtervezésekor sok olyan pont van, amely fontos szerepet játszik: Milyen szabályozásokat kell figyelembe venni? Milyen anyagokat kell tárolni? Biztosítani kell-e bizonyos hőmérsékletet a tárolandó közegek számára? Milyenek az üzemi körülmények? A tapasztalat azt mutatja, hogy sok minden rosszul alakulhat a tervezés során, ami bizonyos körülmények között nemcsak többletköltségeket, hanem biztonsági hiányosságokat is okoz. Új tanácsadónkban összegyűjtöttünk néhányat a legfontosabb kérdésekről, amelyeket fel kell tenni egy veszélyesanyag-tároló tervezésénél.

Továbbolvasás
Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz