DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

Hajtógázas (aeroszolos) palackok tárolása a motorkerékpár gyártó KTM-nél

A mattighofeni székhelyű KTM-Sportmotorcycle AG versenycélokra is alkalmas offroad és utcai motorkerékpárokat fejleszt és gyárt. A KTM-Sportmotorcycle AG leányvállalatai többek között a KTM-Racing AG, a KTM Events & Travel Service AG, valamint a KTM Dealer & Financial Services GmbH. A KTM termékeit 23 viszonteladón és két - Dubajban és Új-Zélandon található - vegyesvállalaton keresztül világszerte több, mint 1100 független kereskedő és importőr részére értékesítik.

Kihívás és feladat

Ügyfelünknek hajtógázas palackok tárolására olyan veszélyes anyag raktárra volt szüksége, amely megfelel a hatályos jogszabályoknak. Ennek során különösen az osztrák Vízjogi törvényt (Wasserrechtsgesetz), a Munkahelyi biztonságról és egészségvédelemről szóló szövetségi törvényt (ASchG), a Megelőző tűzvédelem műszaki irányelvét (TRVB), a Kereskedelmi és ipari tevékenységekről szóló osztrák törvényt (GewO), valamint a Hajtógázas palackok tárolását szabályozó rendeletet (Druckgaspackungslagerungsverordnung) kellett szem előtt tartani. Az elegendő raktárkapacitáson kívül arra is ügyelnünk kellett, hogy a berendezések robbanásvédett kivitelben kerüljenek beépítésre.

Megoldás

Az átfogó igényfelmérést követően a DENIOS-tanácsadók a BMC sorozat egyik bejárható, F90 tűzvédelmi szinttel és integrált kármentőkkel rendelkező tagjának használatát javasolták. A 12 m² alapterület biztosította a szükséges tárolási kapacitást. Ügyfelünk kívánságára az egyszárnyas ajtót a konténer hosszanti oldalán helyeztük el. Minden elektromos berendezést robbanásvédett kivitelben építettünk be. A használt levegő tető feletti elvezetése lehetővé teszi az esetlegesen kialakuló robbanásveszélyes gáz-levegő-elegy elvezetését, távol a közlekedési útvonalaktól és hasonló területektől. A konténer «A» tűzvédelmi besorolású építőanyag (kőzetgyapot-panelek) szigetelést kapott.

Eredmény és ügyfélelőnyök

Ügyfelünk a megbízás gyors és zökkenőmentes lebonyolításából profitált. Az új veszélyes anyag tároló révén elegendő raktárkapacitás keletkezett, így biztosítva a KTM versenycsapat folyamatos ellátását a szükséges hajtógázas palackokkal. Ezen túlmenően megbízónk egy olyan mobil rendszert kapott, amelyet igény szerint az üzem területén máshol is szabadon használhat. Az idevágó rendeletek és jogszabályok figyelembevétele, valamint az osztrák IBS (Tűzvédelemtechnikai és Biztonságkutató Intézet - Linz) vizsgálati tanúsítványa szavatolják, hogy jogilag is minden rendben legyen.

Az átfogó és megalapozott tanácsadás, a termékkel szemben támasztott minden törvényi és üzemi követelmény megvalósítása, az ügyfélcentrikus megoldás kidolgozása, valamint a remek ár-érték arány mind megrendelőnk teljes megelégedésére szolgáltak.

Hozzáillő termékek felfedezése

Tűzvédelmi raktárkonténerek

A DENIOS tűzvédelmi raktárkonténerek kétoldali megbízható T 90 (REI 90) tűzvédelmet kínálnak. Használja ki a tűzvédelmi raktárak ellenőrzött biztonságának előnyeit!

A választékhoz

Felszereltségek veszélyesanyag-tárolóhoz

Tekintse meg a felszereltségi lehetőségeket a veszélyesanyag-tárolókhoz, a tűzvédelmi raktárkonténerekhez, valamint a peroxid- és lítium-ion akkumulátorok tárolókhoz.

A választékhoz

Vegye igénybe szaktanácsadásunkat!

Az ügyfélspecifikus tanácsadás, a szolgáltatások és a termékek sokszínűsége az erősségeink közé tartozik.

Tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére a telephelyén is!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Esettanulmány

Hajtógázas (aeroszolos) palackok tárolása a motorkerékpár gyártó KTM-nél

A KTM ausztiai motorkerékpár gyártó cégnek a gyártási folyamataiban szüksége van aeroszolos palackok használatára. A DENIOS olyan megoldást fejlesztett ki, amely nemcsak az ügyfél raktárkövetelményeit teljesítette. Az általunk gyártott veszélyes anyag konténer megfelel az osztrák vízügyi törvény szigorú követelményeinek.

Továbbolvasás
Esettanulmény

Oldószerek, kötőanyagok és ragasztók tárolása kis tároló edényekben Bécs város tömegközlekedési vállalatánál

Az oldószerek, kötőanyagok és ragasztók a járművek karbantartásához napi szinten hozzátartoznak. Ezeknek a veszélyes anyagoknak, amelyeket általában kis tátoló edényekben tárolnak, a Wiener Linien, a bécsi város tömegközlekedési vállalatának szüksége volt egy helytakarékos veszélyes anyag raktárra, amely nemcsak tűzvédelmmel van ellátva, hanem a hőmérséklet ingadozásaival szemben is védelmet biztosít.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Veszélyesanyag-tárolás az Airbus-nál

DENIOS veszélyes munkahelyet integrált egy REI90-es minősítéssel rendelkező tűzvédelmi konténerbe Finkenwerderben az Airbus-nál, ezzel létrehozva egy központi tűzvédelmi szakaszt egy hagyományos szerelő csarnokban. A DENIOS megoldást adott festékek és lakkok tárolására. Ugyanakkor a munkavállalók közvetlenül és biztonságosan végezhetnek festő- és lakkozó munkát.

Továbbolvasás
Útmutató

Veszélyesanyag-tároló helyes megtervezése

Egy veszélyesanyag-raktár megtervezésekor sok olyan pont van, amely fontos szerepet játszik: Milyen szabályozásokat kell figyelembe venni? Milyen anyagokat kell tárolni? Biztosítani kell-e bizonyos hőmérsékletet a tárolandó közegek számára? Milyenek az üzemi körülmények? A tapasztalat azt mutatja, hogy sok minden rosszul alakulhat a tervezés során, ami bizonyos körülmények között nemcsak többletköltségeket, hanem biztonsági hiányosságokat is okoz. Új tanácsadónkban összegyűjtöttünk néhányat a legfontosabb kérdésekről, amelyeket fel kell tenni egy veszélyesanyag-tároló tervezésénél.

Továbbolvasás
GYIK

Veszélyes anyagok együttes tárolása a TRGS 510 szerint

Sok vállalat számára a különböző veszélyforrásokkal rendelkező veszélyes anyagok tárolása a mindennapi élet része. Néhány dolgot azonban figyelembe kell venni itt. Mivel a rendezetlen tárolás veszélyes reakciókhoz vezethet. A különféle veszélyes anyagok törvényileg előírt és mindenekelőtt biztonságos tárolása csak akkor lehetséges, ha ez nem növeli a kockázatot. A veszélyes anyagok hordozható tartályokban történő passzív tárolásához a TRGS 510 tükrözi a technika állását és alkalmazási körében meghatározza a veszélyes anyagokról szóló rendelet követelményeit. Az alábbiakban áttekintést nyújtunk a veszélyes anyagok együtt tárolására vonatkozó jogszabályi rendelkezésekről, amelyekkel a TRGS 510 7. szakasza foglalkozik.

Továbbolvasás
Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz
Érdeklődés
*Kötelező mező

Kérjük vegye figyelembe alábbi linkünket Adatvédelmi nyilatkozat .

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és használati feltételei érvényesek.