DENIOS GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete
Sarkantyú köz 5.
9021 Győr

Tel.: 06 96 800 147
Fax:  +43 6225-20533-44
E-mail: info@denios.hu
Internet: www.denios.hu

3 lépésben a megfelelő szivattyúhoz

A szivattyúk lehetővé teszik a hordók biztonságos és pontos lefejtését, pl. kisebb tartályokban. Igénytől függően különféle kivitelben kaphatók. Az optimális termékválasztás szempontjából fontos például a tartály mérete, a kívánt szállítási sebesség, és nem utolsósorban a szivattyú alkalmassága a tölthető közegre. Ebben a cikkben eláruljuk, hogyan lehet kiválasztani az igényeinek megfelelő, optimális szivattyút. Az optimális termékválasztás szempontjából fontos például a tartály mérete, a kívánt ürítési kapacitás és nem utolsósorban a szivattyú alkalmassága a tölthető közegre. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan lehet kiválasztani az alkalmazáshoz optimális szivattyút.

1. Alkalmazási terület

A megfelelő szivattyú kiválasztásánál a legfontosabb szempont a szivattyúzandó anyag. A folyadékok viszkozitásukban és kémiai tulajdonságaikban nagymértékben különböznek. Nincs olyan szivattyú, amely kielégítően képes az összes közeget szállítani - és természetesen a szivattyúnak ellenállónak kell lennie a lefejtendő közeggel szemben is. Ezért a követelményektől függően a szivattyúkat különféle veszélyes anyagokra optimalizálják.

Szivattyúk ásványi olajokhoz

Az ásványolaj-szivattyúk olajok, kenőanyagok és üzemanyagok szivattyúzására vannak optimalizálva. Ezeknek a szivattyúknak a használata nagyon alkalmas különböző viszkozitású anyagokhoz.

A termékekhez

Szivattyúk vegyszerekhez, savakhoz és lúgokhoz

A savak, lúgok és vegyszerek biztonságos kezeléséhez speciális szivattyúk is szükségesek. A hordókon használható kis szivattyúk, a vegyszerálló tartályszivattyúk vagy a nagy teljesítményű sűrítettlevegős membránszivattyúk széles körben alkalmazhatók.

A termékekhez

Szivattyúk gyúlékony folyadékokhoz

A robbanásveszélyes területeken használt szivattyúknak meg kell felelniük a szigorú biztonsági előírásoknak. A DENIOS hordó- és tartályszivattyúi különféle ismertetőjelekkel vannak felszerelve és az ATEX és az IEC EX szerint engedélyezettek.

A termékekhez

Információk elolvasása:

Itt található az ellenállósági lista, amelyben már számos gyakran előforduló folyadékhoz hozzárendeltük a legmegfelelőbb termékeket:

Ellenállósági lista kézi hordószivattyúk kiválasztásához

A megfelelő kézi szivattyú kiválasztásakor fontos figyelembe venni a tároló tartály méretét és típusát, valamint a kívánt teljesítményt és a szivattyú megfelelőségét a lefejtendő anyaghoz. Emellett a szivattyúnak ellenállónak kell lennie az áttöltendő közeggel szemben, továbbá számos területen speciális munkavédelmi és környezetvédelmi előírásoknak kell megfelelnie, például a robbanásvédelemnek.

Fontos megjegyzés:
Az következő adatokat az alapanyagok laboratóriumi vizsgálata alapján határozták meg. Az alapanyagokból készült műanyag alkatrészek gyakran olyan hatásoknak vannak kitéve, amelyeket a laboratóriumi vizsgálatok során nem észlelnek. Ezért a megadott értékek csak ajánlásnak tekinthetők. Ezen adatok alapján nem támaszthatók jogi követelések. Kétség esetén javasoljuk, hogy végezzen vizsgálatot. A kémiai ellenállóképesség mellett egyéb vonatkozó előírásokat is figyelembe kell venni, például a robbanásvédelmet.

Ellenállósági lista elektromos hordószivattyúk kiválasztásához

2. Működési mód

Kézi, elektromos vagy sűrített levegős? Attól függően, hogy milyen gyakran és milyen ürítési kapacitáshoz kívánja használni a szivattyút, a működési módok különbözőek. Míg az elektromos és sűrített levegős szivattyúkat általában nagyobb tartályokhoz tervezték, és mindenekelőtt nagy mennyiségek gyors átfejtését teszik lehetővé, a kézi szivattyúk jobban alkalmazhatók kis mennyiségek alkalmi átfejtésére. A továbbítandó közeg viszkozitása szintén jelentős hatással van a működési mód megválasztására. Az Ön előnyöket és a hátrányokat átláthatóan összefoglaltuk:

Elektromos- és sűrített levegős szivattyúk

Különböző viszkozitású folyadékok biztonságos kezelése speciális szivattyúk használatát igényli, különösen nagy tartályok vagy viszkózus anyagok esetében.

A termékekhez
Előnyei
hatékony és ergonómikus nagy ürítési mennyiségnél
hatékony és ergonómikus viszkózus anyagoknál
gyakori és/vagy állandó használatra alkalmas
Hátrányai
sűrített levegő - vagy tápcsatlakozó szükséges helyben

Kézi hordószivattyúk

Folyadékok vagy vegyi anyagok kézi áttöltése a hordókból speciálisan felszerelt szivattyúkat igényel. A felszereléstől függően pedálos üzemeltetés is lehetséges.

A termékekhez
Előnyei
gyors és rugalmas használat
gazdaságos
Hátrányai
nagy erőkifejtés és idő szükséges nagy ürítési mennyiségnél
nagy erőkifejtés és idő szükséges viszkózus anyagoknál
adott esetben nem alkalmas nagy szintkülönbségnél
nem alkalmas folyamatos használatra

Nagy tartályból kiszivattyúzni?

Egyszerűen és gyorsan szeretne eltávolítani valamilyen folyadékot a hordóból? Ez kézi szivattyúval is lehetséges. A típustól függően a merülőcsövet a tartály mélyére lehet állítani - és ezáltal lehetővé válik kis mennyiségek eltávolítása a nagyobb tartályokból. Nagyobb mennyiségek hordóból vagys IBC-tartályból való átfejtéséhez az elektromos vagy sűrített levegős szivattyúk alkalmasabbak. Különböző merülési mélységű modellek komplett készletben is kaphatók.

Elektromos vagy oder sűrített levegős?

Ez egyrészt a használat közben elérhető csatlakozásoktól függ. Másrészt a sűrített levegős szivattyúk jobb eredményeket érhetnek el, különösen a "nehéz" anyagokkal. A sűrített levegős membránszivattyúk koptató anyagok ill. szilárd anyagok, valamint rendkívül magas viszkozitású közegek számára is alkalmasak.

3. Különleges követelmények és praktikus kiegészítők

A speciális alkalmazásokhoz speciális szivattyúk is szükségesek. Ezért a széles DENIOS termékskálában számos szivattyút talál a speciális igényekhez:

  • Gázzáró szivattyúk erős szagú anyagok, például ammónia szagtalan átfejtéséhez

  • Mini szivattyúk a kis mennyiségek biztonságos átfejtéséhez laboratóriumi területen

  • Speciálisan tesztelt és engedélyezett szivattyúk az élelmiszer- vagy gyógyszeripar számára

  • Mobil szivattyúk, amelyek egyesítik a sűrített levegős szivattyú teljesítményét az optimális rugalmassággal

  • Szárazüzemhez megfelelő szivattyúk olyan alkalmazásokhoz, ahol a leeresztés lenttről szükséges (padlólefolyó)

Az optimális eredmény elérése érdekében a kiegészítők széles választékára is támaszkodhat. Itt talál például átfolyásmérők, antisztatikus készletek statikus elektromosság elvezetéséhez, töltöttségi szintjelzők vagy hordóékek hordók billentéséhez az optimális leeresztéshez. A hordószivattyúk általában megfelelő hordómenetekkel rendelkeznek az adott felhasználási területhez ill. a tartály anyagához. Minden más alkalmazáshoz megfelelő menetes adapter található a termékskálában a szokásos tartályméretekhez.

DENIOS tippek a nagyobb biztonság érdekében hordóból való átfejtésnél

Mindig gondoljon az egyéni védőeszközökre (PPE)

Mielőtt átfejtést vagy áttöltést végez, ennek megfelelően kell előkészülni és a megfelelő PPE-t alkalmazni. Ehhez tartozik legalább a védőszemüveg és a védőkesztyű. Attól függően, hogy milyen anyaggal kíván dolgozni, és milyen üzemeltetési utasítások vannak megadva, szükség lehet további felszerelésekre, mint például köpeny a test védelmére vagy a megfelelő légzésvédelem. Ha a munkát egy személy végzi, felügyeleti intézkedéseket kell hozni a segítség gyors rendelkezésre állásának biztosítása érdekében vészhelyzet esetén.

Tegyen óvintézkedéseket a cseppveszteség visszatartására

Különösen a szivattyú kihúzásakor a visszamaradó folyadék csepegő veszteségeket okozhat. Az integrált gyűjtőtartályú hordószivattyúk biztonsági állványai itt megbízható védelmet nyújtanak. De még az alkalmazás során is inkább óvatosnak kell lenni, mintsem elnézőnek. Az átfejtési és újratöltési munkálatokat csak speciálisan kijelölt területeken szabad elvégezni, amelyek nem átjárókon vagy közlekedési utakon helyezkednek el. Ha szükséges, biztosítson megfelelő kötőanyagokat is. A csepegő folyadékveszteségek észlelése érdekében tegye a hordót egy kármentő tálcára, használjon speciális átfejtő állványt és / vagy tölcsért a folyadékok biztonságos elvezetéséhez. Helyhez kötött töltőállomások esetén érdemes aSpillGuard® veszélyes anyagok szivárgásjelző rendszerét megfelelő kármentő tálcákba helyezni. Ez időben észleli a veszélyes anyagok eljutását, és ebben az esetben optikai és akusztikus riasztást vált ki.

Tölcsérerrel biztonságosan

Hordótölcsérek és betöltő tölcsérek a DENIOS-tól

A veszélyes folyadékok pl. kisebb tartályokból való átfejtésénél, a szivárgásának és a kiömlésének a megelőzése érdekében, hordótölcsér használata ajánlott. A DENIOS betöltő- és hordótölcsérei ellenálló polietilénből vagy erős acélból készülnek. Ezáltal egy széles, különböző méretekben gazdag termékskálát kínálunk, amelyből minden szakterület felhasználói kiválaszthatják a használatnak megfelelő tölcsért. Legyen szó akár egy klasszikus tölcsérről merev kifolyóval, akár egy kerek vagy hatszögletű tölcsérről - itt minden felhasználó megtalálja a megfelelő tölcsért a kívánt feladathoz.

A termékekhez
Szívesen adunk Önnek tanácsot!

Akár telefonon, e-mailben, vagy személyesen a telephelyén - örömmel segítünk és tanácsot adunk Önnek. Lépjen kapcsolatba velünk!

Ingyenes szaktanácsadás 06 96 800 147

Hasonló bejegyzések

Tanácsadó

Lítium-ion akkumulátor - működése, veszélyei, tárolása és szállítása

A lítium-ion akkumulátorok mindenütt jelen vannak - áramot szolgáltatnak okostelefonokhoz, számítógépekhez, akkus csavarhúzókhoz, robotfűnyírókhoz, e-kerékpárokhoz és autókhoz. A lítium-akkumulátorok néha hatalmas energiákat tárolnak kis helyen. Ebben a bejegyzésben mindent megtalál, amit a lítium-ion akkumulátorokról tudni kell.

Továbbolvasás
Videó

Oktatóvideók DENSORB® olajgfelfogó gátakhoz

Az olajszennyezés elleni küzdelemben a vízen a sebesség és a gördülékeny folyamatok számítanak. Olajfelfogó gát szakértőink elmagyarázzák a különböző DENSORB® rendszerek felépítését és használatát, valamint az olajfelfogó gátak professzionális használatának alapjait.

Továbbolvasás
Termékvilág

Praktikus termékek polietilénből (PE)

Rendkívül könnyű, mégis robusztus és ellenálló a savakkal és lúgokkal szemben is: A polietilén (PE) egyedülálló a műanyagok körében. Ezért kínálunk Önnek széles körű, a gyakorlatban bevált, polietilénből készült termékeket online áruházunkban - a kármentő tálcáktól a sokoldalú, többfunkciós tárolókig.

Továbbolvasás
Termékvilág

Biztonság robbanásveszélyes területen

A DENIOS-nál minden olyan termékcsaládot megtalál, amely a robbanásvédelemmel kapcsolatos, és nem hagy kívánnivalót maga után. Ez több mint 2000 robbanásveszélyes területen használható terméket tartalmaz, amelyekkel a robbanásvédelmi intézkedések mind a 3 szintjét lefedheti. Cikkünkben ezekről kaphat áttekintést.

Továbbolvasás
Esettanulmány

Légtechnikai munkaasztal a BECOM GmbH-nak

Az ausztriai BECOM GmbH elektro-mechanikai részegységeket gyárt. Kis alkatrészek tisztításakor gyúlékony aceton gőzök keletkeznek, amelyektől az alkalmazottakat meg kell védeni. A. DENIOS tisztítóasztal nagyobb biztonságot ad a károsanyag felfogásában.

Továbbolvasás
Termékvilág

Lítium-akkumulátorok: Zárja be a rizikót!

A potenciális veszély a lítium-akkumulátorok kezelésekor nagy. Az Ön biztonsága érdekében átfogó speciális választékot kínálunk. Függetlenül attól, hogy tárolni, tölteni, tesztelni vagy szállítani szeretné biztonságosan a lítium energiatároló eszközöket.

Továbbolvasás
i

Az ezen az oldalon található szakmai információkat gondosan, legjobb tudásunk és meggyőződésünk szerint állítottuk össze. A DENIOS GmbH mindazonáltal semmiféle garanciát vagy felelősséget nem vállal, legyen az akár szerződéses, kártérítéses, akár bármilyen más módon, az aktualitás, a teljesség és a helytállóság szempontjából - sem az olvasóval, sem harmadik féllel szemben. Az információ és a tartalom saját vagy harmadik fél céljaira történő felhasználása ezért saját felelősségére történik. A helyi és a jelenleg hatályos jogszabályok betartandóak.

Menü
Bejelentkezés
Az Ön kosaraHozzáadva a kosárhoz
A kosárhoz