• Egyéni szaktanácsadás

 • Minőség a piacvezetőtől

 • Közvetlenül a gyártótól

 • Nemzetközi Know-How

Központi projektjeink a termotechnika területén

Egyéni megoldások

Egyéni megoldások

Ha termikusan akar anyagokat előkészíteni vagy veszélyes anyagokat tárolni - a DENIOS termotechnika megoldásai pontosan és hatékonyan támogatják az Ön folyamatait. Amennyiben a standard megoldások nem felelnek meg az elvárásainak, egy egyéni projektet konstruálunk és építünk az Ön számára. A termotechnika területén az egyéni megoldásaink, az ipar összes területén sikeresen használatban vannak.

Hőkamrák

Hőkamrák

Anyagokat fűteni vagy olvasztani, kültéren vagy beltérben: Minden hőkamránkkal szemben elvárás, hogy az ígért termikus szintet gyorsan és megbízhatóan elérje. Tároljon kisebb vagy akár nagyobb mennyiségeket a DENIOS hőkamrájában. Kivitelezéstől függően 72 hordó vagy 18 IBC-tartály részére biztosít elegendő helyet. Terjedelmes tartozéki paletta egészíti ki a kínálatot.

Hűtőkamrák és -helyiségek

Hűtőkamrák és -helyiségek

A DENIOS hűtőkamrákban és -helyiségekben nagy teljesítményű hűtőaggregátorokkal, anyagokat a precízen meghatározott hőmérsékleti tartományban tartjuk. A külső hőmérsékletnek megfelelően a hűtőberendezés arról gondoskodik, hogy a tárolt anyagok optimális hőmérsékleten, biztonságosan tárolhatók legyenek. A DENIOS hűtőkamrák és -helyiségek így megfelelnek az összes elvárásnak, a jogszabályoknak megfelelő veszélyes anyag tárolást illetően.

Anyagok hatékony fűtése, hűtése és olvasztása

A termikus előkészítésre használt rendszerekre támasztott elvárások sokoldalúak, mint a folyamatok, melyekben ezeket az anyagokat használják. A élelmiszer- és vegyipari cégek naponta használnak hozzáadott anyagokat. Ezek lehetnek gyanták, adalékanyagok vagy olajbázisú anyagok. Főképp az élelmiszeriparban a zsírok, töltelékek vagy csokoládé tipikus felhasználási területei a termókamráknak. Mind ezek az anyagok csak egy bizonyos hőmérsékleti tartományban dolgozhatók fel optimálisan. A DENIOS termókamrák ezeket az anyagokat a meghatározott hőmérsékleti tartományban tartják, akár 150 °C hőmérsékletig, magasabb hőmérséklet kérésre lehetséges.

Melyik hőmérsékleti tartomány alkalmas az Ön felhasználásaira? Ezt mérnökeink Önnel együtt derítik ki - a tesztrendszer és a meghatározott igényfelmérés alapján, mielőtt megkezdődne a tervezés. Szüksége van egyáltalán hosszútávú megoldásra? Ezt is felmérjük, és rövidtávú igény esetén rendelkezésre állítunk egy bérrendszert.

Tanácsadást kérni


A DENIOS termotechnika áttekintése

A DENIOS már több mint 30 éve specializálódott a termotechnika területén a standardizált és egyéni megoldások megvalósítására - ügyfélorientált módon, hatékonyan és kimagasló minőségben:

 • Hődobozok és -kamrák

 • Fűtőtechnika különálló tároló edényekhez

 • Hűtő- és klímakamrákEgyéni megoldások

Minden hőkamránkkal szemben elvárás, hogy az ígért termikus szintet gyorsan és megbízhatóan elérje - ingadozó környezeti hőmérséklet esetén is. Ennek biztosítása az alábbi központi elemek feladata: hőcserélő, levegő elosztó, magas minőségű szigetelőanyagok és a precíz szabályzó. Ezek a komponensek tökéletes összhangban vannak. Erre az alapra építve történik meg a rendszer egyedi finomhangolása számos kialakítással az ajtók, a szellőzés, a tűzvédelem és egyéb szempontok vonatkozásában. Így minden egyes rendszer az egyedi igények figyelembevételével készül - és mindez vonzó áron.


A DENIOS termokamrák termikus előkészítést kínálnak hozzáadott értékkel

 • megbízhatóan konstans hőmérséklet

 • energiatakarékos és hatékony

 • alacsony üzemeltetési költségek

 • rövid felmelegítési idő

 • WHG szerinti kármentő tálca

 • kivitelezés a 2006/42/EG gépekre vonatkozó irányvonal és a DIN EN 746-1,

 • valamint az EN 1090 szerint

 • tűzvédett kivitelezés (opcionális)

 • robbanásvédett kivitel az ATEX-RL-206/34/EG alapján (opcionális)

 • GMP-kivitel (opcionális)

 • szilikonmentes kialakítás (opcionális)

Standard felépítés

Egy hegesztett acélprofilokból álló masszív keret és a WHG (Vízháztartási törvény) szerint minősített kármentő tálca képezi a hőkamránk alapjait. A körkörös szigetelés minimalizálja a hőhidak kialakulásának lehetőségét. A felhasznált szigetelőanyag 100 mm vastag szendvicselemekből áll ásványgyapott maggal, amelyek EI 120 (EN 13501 szerint) tűzállósági mutatóval rendelkeznek. A hőszigetelt ajtónál szilikontömítések és forgózáras pántok gondoskodnak a lehető legkisebb energiaveszteségről. A hőcserélőt és a vezérlést az Ön igényei szerint alakítjuk ki. A befogadó kapacitásról és a kivitelezésről is Ön dönt.

Működési elv

A Hőkamra felső részében egy radiálventilátor beszívja a levegőt és azt az utánkapcsolt hőcserélő felhevíti. A hőcsatornákon keresztül az így felmelegített levegő a termékek alatt úja befúvásra kerül. Ez a heves légmozgás biztosítja a behelyezett termékek gyors és egyenletes felmelegítését. A levegőáramlás, a hőcserélő, a ventilátor és a légcsatornák geometriája közötti összhangnak kiemelt jelentősége van a hőmérséklet egyenletes eloszlásában az egész berendezésen belül.

Az ábra a termokamra működési elvének rajzát mutatja: A tároló edények körüli heves légáramlás biztosítja a hatékony felmelegítést.

Működési elv Termotechnika

Egyéni felszerelés és konfiguráció

A DENIOS termokamrák különböző méretekben és felszerelési variációkban kaphatók. Akár helytakarékos építésben (12 hordó vagy 3 IBC-tartály számára), nagy kapacitással kis alapterületen (36 hordó vagy 9 IBC-tartály számára), nagy mennyiségek előkészítésére (72 hordó vagy 18 IBC-tartály számára) vagy mint testre szabott egyéni megoldás, teljesen az ön igényeinek megfelelően..

Alapvetően különböző opcionális kivitelezési verziókat kínálunk Önnek:

 • Áram, mint energiahordozó

 • Gőz, mint energiahordozó

 • Melegvíz, mint energiahordozó

 • Termálolaj, mint energiahordozó

 • Integrált kármentő tálca

 • Kivehető kármentő tálca

 • Volumenoptimált kármentő tálca

 • Kármentő tálca nélkül

 • Felület, lakkozott acélból

 • Horganyzott felület

 • Felület nemesacélból, V2A

 • Felület nemesacélból, V4A

 • Belül Ex T3 vagy T4, Ex-zóna 1 és 2, kívül nem Ex

 • Belül Ex T3 vagy T4, Ex-zóna 1 és 2, kívül Ex T3 vagy T4 Ex-zóna 2

 • Belül Ex T3 vagy T4, Ex-zóna 1 és 2, kívül Ex T3 vagy T4 Ex-zóna 2

Tartozékok a termokamra belső és külső felszereléséhez

Az Ön egyéni elvárásainak megfelelően, a sokoldalú felszerelési lehetőségek segítségével alakítjuk ki a termotechnikai megoldását. A belső felszereléshez, a gyakorlatban bevált kármentő tálcákat kínálunk, a nagyobb rugalmasság és a gyorsabb folyamatok érdekében, lecseréljük a rácsrostélyokat görgős sínekre vagy sínrendszerekre. A szükséges szigetelés vagy a biztonsági technikát is az adott feladatnak megfelelően alakítjuk ki, melynek az Ön rendszerének kell megfelelnie. A termotechnikai megoldása további felszerelésével a korpuszt illetően, optimalizálhatók a mindennapi folyamatok. Forgószárnyas kapuknak több helyre van szükségük, mint a redőnykapuknak, viszont jobb szigetelő tulajdonsággal rendelkeznek. Különböző tartó szerkezetek megakadályozzák a kapuk becsapását, előtetők és esővédő berendezések minimalizálják az időjárás okozta hatásokat. Mesterséges szellőztetés vagy a biztonsági technika tovább növeli a biztonságot.  Kérésre további kiegészítőket kínálunk Önnek, amelyek megkönnyítik termokamrák használatát.

Mozgassa az egérkurzort a képek felett, hogy leírásokat tudjon olvasni a megjelenített tartozékokról.

Légelvezető funkció: Veszélyes gőzök (pl. egészségre káros, mérgező, gyúlékony) keletkezésénél a beltérben, az légelvezető-üzembe történő átkapcsolás lehetővé teszi a szennyezett levegő elvezetését és az ajtók biztonságos nyitását.
Kármentő tálcák: Az integrált WHG-kármentő tálcákon túl a rendszer az alábbi változatokkal is felszerelhető: Betolható tálca, döntött és lefolyóval ellátott kármentő tálca vagy kármentő tálca nélkül. PE-ből (80 °C-ig), acélból (horganyzott) vagy nemesacélból.
Kültéri elhelyezés: Az időjárás hatásainak minimalizálására védő-felszereléseket kínálunk a termorendszere kültéri elhelyezésére partközelben, 4-es szél terhelt területeken, valamint további esővédelmet külön tetőszerkezetnek köszönhetően.
Beépített elemek: Az alapváltozat minden rakodószinten rácsrostélyt tartalmaz. Ezen kívül választhat fekvő hordók tárolásából, görgős tárolókból és trolley-sínrendszerekből.
Az ásványgyapot szigetelés (alternatívaként a PUR-keményhab) a legszigorúbb tűzvédelmi követelményeknek is megfelel és kiváló hőszigetelési mutatókkal rendelkezik. Kérésre vastagabb szigetelés is alkalmazható, így jelentősen csökkentve az U-értéket.
Biztonságtechnika Számos lehetőséget kínálunk a munkatársai védelmére: részben mozgatható oltóberendezések, tűzjelző berendezések, szivárgás-érzékelők, jelátadás stb.
Felügyelje rendszerét pl. akusztikus és vizuális jelzőrendszerekkel. Az adatok közvetlen kiértékelése és átvitele szintén lehetséges. Rendszerét opcionálisan beléptető kontrollal is felszereljük.
Kapu-kivitelek: A kapu jelentősen befolyásolja a be- és kirakodási folyamatokat. Válasszon ennek megfelelően szárnyaskapuk vagy redőnykapuk (kérésre automatikus nyitással) közül.
Kapurögzítő berendezések: Különösen kültéri elhelyezés esetén szükséges megakadályozni, hogy az ajtók maguktól becsukódjanak. Kapurögzítő rudazatokat, tartómágneseket, elektro-mágneses kapurögzítőket, viharkapocsokat és kapufékeket kínálunk.
Kapuzár: A hőkamrák szárnyaskapui forgó rúdzárral vannak felszerelve. Alternatívaként választható további belső kioldás, zárszerkezetek vagy rúdpántos zárak.